Stappenplan verduurzamen

Een comfortabel huis met lage energiekosten. Warm in de winter en koel in de zomer. Hoe pak je dat aan? Lees hier hoe je stap voor stap je huis verduurzaamt en uiteindelijk zelfs aardgasvrij kunt wonen.

Stappen naar een duurzaam huis

Energie besparen kan simpel zijn, zonder dat je eerst veel geld moet investeren. De verwarming lager zetten, een waterbesparende douchekop installeren, ledlampen monteren en naden en kieren dichten: het is vaak een kleine moeite. Alles bij elkaar scheelt het flink op je energierekening.

Kijk hier voor alle tips en maatregelen. 

Isoleer je woning om zo veel mogelijk energie te besparen. Door je huis beter te isoleren, woon je warm en daalt je energierekening. Er zijn veel soorten isolatie en ieder huis heeft andere behoeftes. Kijk naar vloerisolatie, dakisolatie, muur- en gevelisolatie en isolerend glas.

Kijk hier voor alle soorten isolatie, de kosten en beschikbare subsidies.

Gezonde lucht in huis is voor iedereen belangrijk. Je voorkomt er vochtproblemen en gezondheidsklachten mee. Vuile lucht moet het huis uit en schone, frisse lucht moet erin. Zeker bij een goed geïsoleerde woning.

Kijk hier voor alles over ventilatie

Door zelf stroom op te wekken ben je minder afhankelijk van het stroomnet. Gebruik de zon slim in je huis met zonnepanelen op je dak of een zonneboiler. Voor een lagere energierekening en het gebruik van duurzamere bronnen.

Kijk hier voor informatie over stroom opwekken.

Heb je al eens nagedacht over een duurzaam alternatief voor het verwarmen en koelen van jouw huis en water? En is jouw huis goed geïsoleerd? Dan kan een warmtepomp de volgende stap zijn op weg naar aardgasvrij. Als je huis minder goed geïsoleerd is kun je een hybride model overwegen. Dan gebruik je al veel minder gas.

Kijk hier voor duurzame verwarming

Woon je in een appartement en ben je lid van een Vereniging van Eigenaren (VvE)? Dan hebben we hier een aangepast stappenplan voor jou!

Energiehulp

Een vrijwillige energiecoach helpt je om jouw energierekening te verlagen. Met kleine stappen en simpele producten.

Energieadvies

Wat zijn voor jouw huis de beste energiebesparende maatregelen? Een professionele energieadviseur zet het voor je op een rij.

Online advies

Rustig vanaf de bank kijken naar jouw opties? Vul de Woningplanner in en zie met welke stappen je je huis energiezuinig kunt maken.