Chat with us, powered by LiveChat

Stappenplan verduurzamen woning

Jouw Huis Slimmer helpt bij het energiezuinig, comfortabel en aardgasvrij maken van de woning. Op deze pagina staat een stappenplan voor het verduurzamen van je woning.

Bekijk hier welke maatregelen je kunt nemen

Energie besparen kan simpel zijn, zonder dat je eerst veel geld moet investeren. De verwarming lager zetten, een waterbesparende douchekop installeren, ledlampen monteren en naden en kieren dichten: het is vaak een kleine moeite. Alles bij elkaar scheelt het aanzienlijk op je energierekening.
Kijk hier voor alle tips en maatregelen. 

Isoleer je woning om zo veel mogelijk energie te besparen.

Lees alles over muurisolatie

Lees alles over dakisolatie

Lees alles over vloerisolatie

 

Gezonde lucht in huis is voor iedereen belangrijk. Je voorkomt er vochtproblemen en gezondheidsklachten mee. Vuile lucht moet het huis uit en schone, frisse lucht moet erin. Zeker bij een goed geïsoleerde woning.

Meer informatie over ventilatie

Zonnepanelen kunnen op een duurzame manier voorzien in een groot deel van jouw stroombehoefte: zonlicht is namelijk onuitputtelijk.

Lees meer over zonnepanelen of controleer direct je woning via de zonnekaart.

Heb je al eens nagedacht over een duurzaam alternatief voor het verwarmen en koelen van jouw huis en water? En is jouw huis goed geïsoleerd? Dan kan een warmtepomp de volgende stap zijn op weg naar aardgasvrij.

Leer meer over warmtepompen

Gratis online advies op maat

Het slimme stappenplan van Jouw Huis Slimmer helpt je bij het treffen van de juiste maatregelen op het voor jou juiste moment. Wat je niet verbruikt hoef je ook niet op te wekken. Voor veel mensen begint dat met kleine maatregelen als ledverlichting, een waterbesparende douchekop, radiatorfolie en/of tochtstrippen. Investeren in isolatie en ventilatie zijn de beste vervolgstappen, om vervolgens de energie die je nog verbruikt duurzaam op te wekken. Wil je meer specifiek advies voor jouw situatie? Profiteer dan van het online maatwerkadvies via de Woningplanner.

Het online maatwerkadvies via de Woningplanner

Dit online advies is ontwikkeld door onze partner Duurzaam Bouwloket en zal de komende tijd verder geoptimaliseerd worden voor de U10 regio.