Energielabel met korting én energieadvies

Ga je je woning verkopen? Vraag dan je energielabel aan met korting én energieadvies.

Sinds 2021 is het verplicht om dan een geldig energielabel te hebben en beschikbaar te stellen aan de koper. Daarmee kunnen kopers makkelijk zien hoe energiezuinig de woning is. Zo’n label kost al gauw € 300,00. Door een label inclusief energieadvies aan te vragen bij de vaste energieadviseurs die zijn geselecteerd door de Gemeente Utrecht ben je €50,- tot €100,- goedkoper uit.

 

Goedkoper energielabel mét energieadvies

Vanaf 2021 is door het Rijk de regeling voor het energielabel aangescherpt. Voor het opstellen van een energielabel is het noodzakelijk dat een energieadviseur uw woning bezoekt. Hij of zij kijkt bijvoorbeeld naar de afmetingen, isolatie en aanwezige installaties, zoals de cv-ketel en zonnepanelen. Het bezoek duurt 1 tot 2 uur. Door dit bezoek aan huis zijn de kosten van het energielabel hoog. Daarom kun je bij de gemeente Utrecht het opstellen van het energielabel combineren met het krijgen van een energieadvies. Doordat de energieadviseur voor het label en het advies maar één keer langs hoeft te komen, wordt het label goedkoper. Daarnaast is er een subsidie mogelijk voor het energieadvies. In het advies staat hoe je jouw woning energiezuiniger maakt. Dat is handig voor de eventuele koper.

Let op: Heb je al een geldig energielabel, maar je woning daarna verduurzaamd? Dan is het slim om een nieuw energielabel aan te vragen, zodat je het resultaat van de duurzaamheidsmaatregelen kunt aantonen. Een energielabel is 10 jaar geldig. Is jouw energielabel ouder, dan moet je een nieuw energielabel aantonen bij de verkoop.

 

Zo vraag je het energielabel aan

Een energielabel inclusief advies aanvragen met subsidie is makkelijk. Op de pagina over het energieadvies kun je het label en het advies aanvragen. Dit wordt verzorgd door deze bureaus: Energiepaleis, Energiegarant Advies BV en Woondokter. Zodra je het label en het advies hebt aangevraagd kun je de subsidie voor het energieadvies aanvragen. Meer informatie hierover vind je in de geldwijzer. 

Meteen van start!

Vraag nu het energieadvies en het energielabel aan.

Energielabel en advies

Energielabel

Lees hier meer over het energielabel.

Laat je inspireren

Lees meer over hoe jij in je (volgende) woning energie kunt gaan besparen.

Subsidie of lening?

Meer weten over subsidies en leningen? Neem dan een kijkje in onze geldwijzer.