Chat with us, powered by LiveChat

September 2023
Welkom op de aanmeldpagina voor de gezamenlijke inkoopactie van de gemeente Utrecht.
Uw woning verduurzamen? Doe mee met onze gezamenlijke inkoopactie en krijg eenvoudig en snel onafhankelijk advies en vrijblijvende offertes op maat! Ook garanderen we u dat de aannemer gecertificeerd is, en dat u een goed aanbod ontvangt. Dat scheelt tijd en uitzoekwerk!

De gemeente Utrecht organiseert samen met de organisaties Duurzaam Bouwloket en Winst uit je woning een gezamenlijke inkoopactie voor diverse producten die uw huis duurzamer maken. 
 
De voordelen voor u op een rij: 

 • eenvoudig en snel advies;
 • vrijblijvende offertes op maat; 
 • gecertificeerde vakspecialisten;
 • het bespaart tijd en uitzoekwerk. 
 • er zijn handige online informatieavonden waarbij u alles hoort over de actie.

 Alle woningeigenaren in Utrecht kunnen meedoen, voor appartementen en monumenten geldt de actie niet. Hier worden andere acties voor georganiseerd.

De gemeente betaalt de eerste €750,-
Besluit u om een of meerdere isolatiemaatregelen in te kopen, dan kunt u hier van de gemeente Utrecht mogelijk een tegemoetkoming van €750,- op krijgen! 

Voorwaarden voor de €750,- tegemoetkoming
De €750,- tegemoetkoming geldt alleen wanneer u nog twee of meer isolatiemaatregelen moet nemen. Het isoleren van uw vloer is bijvoorbeeld 1 maatregel, het isoleren van uw dak een tweede, het laten plaatsen van isolerend glas een derde, etc. Als u uw woning al bijna volledig geïsoleerd heeft, en u bijvoorbeeld alleen nog maar uw spouw moet isoleren, dan geldt de tegemoetkoming niet. Ook moet uw woning een WOZ-waarde onder de 488.000 euro hebben en een energielabel D, E, F of G hebben. We bekijken bij uw aanmelding samen met u of u in aanmerking komt voor de tegemoetkoming. 

Tijdens deze actie bieden we het volgende aan: 

 • Isolatieglas, spouwmuur-, dak, vloer- en bodemisolatie: door uw huis goed te isoleren, bespaart u op uw energiekosten én geniet u van een comfortabel huis.  
  Let op: de 750,- euro tegemoetkoming geldt alleen voor isolatiemaatregelen!
 • Zonnepanelen: met zonnepanelen wekt u uw eigen energie op. U neemt daardoor minder stroom af. Mooi meegenomen: over de aanschaf van zonnepanelen betaalt u geen btw!
 • Warmtepomp: een warmtepomp zorgt voor de verwarming van uw woning. Er bestaan verschillende soorten warmtepompen, want niet ieder type is geschikt voor iedere woning. Daarom wordt per woning samen met u gekeken naar de mogelijkheden. Op basis hiervan krijgt u een aanbod voor de voor uw situatie meest geschikte warmtepomp.Goed om te weten: een warmtepomp levert de meeste warmte als uw woning goed geïsoleerd is. Is dit nog niet het geval, schrijf u dan in ieder geval ook in voor isolatiemaatregelen!  

Meedoen werkt zo:

 • Bepaal welke maatregelen u wilt afnemen en meld u aan via de aanmeldknoppen aan de rechterkant van deze pagina; 
 • Nadat u zich heeft aangemeld, wordt uw aanmelding gecontroleerd en wordt u eventueel nog gebeld als er vragen zijn. Ook komt het bedrijf dat de maatregel(en) gaat uitvoeren in veel gevallen bij u langs om te kijken naar de specifieke situatie. Daarna ontvangt u vrijblijvende offertes via de mail; 
 • De tegemoetkoming van €750,- wordt automatisch verrekend in uw factuur.  

Goed om te weten! 
Bij deze inkoopactie organiseren we online informatieavonden. Tijdens deze avonden krijgt u uitleg over wat u kunt doen om energiezuinig te wonen en welke subsidie- en financieringsmogelijkheden er zijn. U kunt zich voor deze avonden aanmelden als u zich inschrijft via een van de formulieren aan de rechterkant van deze pagina.

Nog meer financieel voordeel
Behalve de €750,- tegemoetkoming zijn er misschien ook aanvullende landelijke subsidies voor u beschikbaar. U vindt een overzicht van alle mogelijkheden hier

Dak- en spouwmuurisolaltie en natuurvrij maken
In de gemeente Utrecht is het verplicht om, voordat er begonnen wordt met het isoleren van een spouwmuur of dak, te controleren of er geen dieren in deze ruimtes leven. De isolatiebedrijven die bij deze inkoopactie aangesloten zijn zullen dit dan ook bekijken en indien nodig hier rekening mee houden. Op deze pagina leest u meer over natuurvriendelijk isoleren. 

Vragen?  
Heeft u nu al vragen over de gezamenlijke inkoopactie of de maatregelen? Bel dan voor isolatiemaatregelen met Duurzaam Bouwloket: (072) 743 3956.   
Voor vragen over zonnepanelen en warmtepomp kunt u terecht bij Winst uit je woning: (023) 583 6936, of mail naar: [email protected].  

Doe mee aan de inkoopactie isolatiemaatregelen!

De inkoopactie loopt tot 16 juli 2023.

 • Direct inschrijven en offertes aanvragen bij Duurzaam Bouwloket is mogelijk.

Ik geef me op bij Duurzaam Bouwloket

Doe mee aan de inkoopactie zonnepanelen en/of een (hybride) warmtepomp!

De inkoopactie loopt tot 16 juli 2023.

 • Direct inschrijven en offertes aanvragen bij Winst uit je woning is mogelijk.
Ik geef me op bij Winst uit je woning