Sla je slag op de KlimaatKermis!

Altijd prijs op de Utrechtse KlimaatKermis! Kom langs in jouw wijk, speel die douche-quiz, draai aan het Rad en graai een energiezuinige gadget. Gegarandeerd energiebesparing!

Overal zie je gekleurde vlaggetjes. Kom je even voelen aan het isolatiemateriaal? Je hoort het Rad draaien en er klinkt kermismuziek.

Om toekomstbestendig en duurzaam in ons stadsie te blijven wonen, is actie nodig. Maar waar begin je? Wanneer zie je resultaat en mag het misschien ook nog een beetje leuk blijven? Ja, dat mag én kan tijdens de KlimaatKermis! De KlimaatKermis is er speciaal voor alle Utrechters die nog niet goed bekend zijn met de overstap naar schone energie en wat dat betekent voor hun huis. Maar óók voor Utrechters die al stappen (willen) maken om duurzaam te wonen en energie te besparen.

Dit kun je beleven

Van de KermisBaas krijg je een bingokaart en dan kun je van start.  Je begint bij de grijpkar; even lekker inkomen. Yes! Gelijk een gratis led-lamp te pakken. En informatie over hoeveel je bespaart als je overal thuis led-lampen indraait. Het eerste vakje op je bingokaart kun je afstrepen.

Tijd voor de DoucheQuiz. Trek aan de touwtjes en beantwoord -snel, snel, snel- de vragen die erop staan. Lukt het jou om de douchetimer te winnen?

Bij RondomDom krijg je uitgebreidere informatie. Hoe ziet gevelisolatie eruit, wat leveren zonnepanelen je op? Wij vertellen je hoeveel je precies bespaart.

Geef een draai aan het Slim ik doe het-Rad en deel met ons je goede voornemens om duurzamer te leven.

Hieronder krijg je een indruk van verschillende 2022 edities van de KlimaatKermis.

Een snelle rekensom en je ziet dat deze middag je zeker iets oplevert. Thuis breng je tenminste één van de besparingen op je bingokaart in de praktijk. Je deelt die op social media via #slimikdoehet en je maakt kans op een duurzame Utrechtse prijs.

Vorige edities

De KlimaatKermis stond al op een paar mooie plekken in ons stadsie. Misschien kwam je ons al tegen op…

Partners

De KlimaatKermis is een initiatief van de Kermisbazen, Energie-U en de Gemeente Utrecht.

Hier vind je ons

  • Het is nog even wachten op de planning voor 2024…
  •               Twitter rebrands as X with "art deco" logo

Houd de activiteiten in de gaten voor alle locaties van de KlimaatKermis en andere duurzame activiteiten.

Ga naar de acitiviteiten

Ga zelf aan de slag!

Op de KlimaatKermis vind je allerlei oplossingen om je huis te verduurzamen. Vaak kom je met een paar kleine stappen al een heel eind. Met deze praktische tips verlaag je slim je energieverbruik en energierekening.

 

Lees hier verder