Sla je slag op de KlimaatKermis!

Altijd plezier op de Utrechtse KlimaatKermis! Kom langs bij het dichtstbijzijnde Utrechtse evenement of in jouw wijk. Speel mee met onze attracties en ga met het BAM gevoel naar huis: beter, anders, minder!

Overal zie je gekleurde vlaggetjes. Kom je even sjoelen bij onze smulbak? Je hoort kermismuziek.

Om lekker in ons stadsie te blijven wonen, is jouw inzet nodig. Maar waar begin je? Wanneer zie je resultaat en mag het misschien ook nog een beetje leuk blijven? Ja, dat mag én kan tijdens de KlimaatKermis! De KlimaatKermis is er speciaal voor alle Utrechters die op een simpele manier een bijdrage willen leveren aan een beter klimaat. Dat kan op het gebied van wonen, groen, spullen en eten/drinken. Zo vergroot je je eigen leefgenot en dat van ons stadsie. Kies voor BAM: beter, anders, minder!

  1. B: Je kiest voor een beter alternatief. Je eet zoveel mogelijk plantaardige, seizoensgebonden en lokale producten;
  2. A: Je zoekt naar andere oplossingen. Praat met een adviseur over energiebesparende maatregelen die bij jouw huis en portemonnee passen. De gemeente betaalt mee aan het advies;
  3. M: Je kiest soms voor minder. Je gaat voor minder of misschien wel geen tegels in je tuin en kiest voor (meer) groen. Met behulp van de gemeente laat je je gewipte tegels ophalen door de tegeltaxi. Vervolgens vraag je subsidie aan om een groen dak te leggen op je schuurtje
Dit kun je beleven

Via de wegwijsboom in het midden van het plein ga je van start. Kies je als eerste voor een attractie van wonen, groen, spullen of eten/drinken? Je slaat je energieke slag bij de Kop van Nuts en gaat daarna sjoelen met etenswaren bij de Smulbak. Bij de Graaiwagen; vertel jij ons de waarheid op het gebied van jouw gebruik van spullen. Of durf jij al iets anders te doen met spullen dan je altijd al deed?

Tijd voor de Slimste Huis Quiz. Trek aan de touwtjes en beantwoord -snel, snel, snel- de vragen die erop staan. Sluit af met de Groene estafette en laat je zien dat jij tegels kan wippen als de beste en sproei daarna de plantjes.

Hieronder krijg je een indruk van hoe de KlimaatKermis in 2022 was.

Heb jij straks al onze attracties gedaan en doe je dan mee met nog lekkerder wonen in ons stadsie? We zien je graag bij de volgende KlimaatKermis!

Geschiedenis KlimaatKermis

De KlimaatKermis stond al op een paar mooie plekken in ons stadsie. Misschien kwam je ons al tegen op…

Partners

De KlimaatKermis is een initiatief van de Kermisbazen, Energie-U en de Gemeente Utrecht.

Hier vind je ons

  • 5 mei ’24 (zo.) Bevrijdingsfestival (park Transwijk) 13.00-18.00 uur
  • 14 augustus ’24 (woe.) UIT week (binnenstad)
  •               Twitter rebrands as X with "art deco" logo

Houd de activiteiten in de gaten voor alle locaties van de KlimaatKermis en andere duurzame activiteiten.

Ga naar de acitiviteiten

Ga zelf aan de slag!

Op de KlimaatKermis vind je allerlei oplossingen om (energie)zuinig met je huis en je omgeving om te gaan. Vaak kom je met een paar stappen al een heel eind. Met deze praktische tips verlaag je slim je energieverbruik en energierekening.

 

Lees hier verder