Chat with us, powered by LiveChat

Sla je slag op de KlimaatKermis!

Altijd prijs op de Utrechtse KlimaatKermis! Kom langs in jouw wijk, speel die douche-quiz, draai aan het Rad en graai een energiezuinige gadget. Gegarandeerd energiebesparing!

Van een afstand ruik je de poffertjes al. Overal zie je gekleurde lichtjes. Je hoort het Rad draaien en er klinkt kermismuziek.

Om toekomstbestendig en duurzaam in ons stadsie te blijven wonen, is actie nodig. Maar waar begin je? Wanneer zie je resultaat en mag het misschien ook nog een beetje leuk blijven? Ja, dat mag én kan tijdens de KlimaatKermis! De KlimaatKermis is er speciaal voor alle Utrechters die nog niet goed bekend zijn met de overstap naar schone energie en wat dat betekent voor hun huis. Maar óók voor Utrechters die al stappen (willen) maken om duurzaam te wonen en energie te besparen.

Dit kun je beleven

Van de KermisBaas krijg je een bingokaart en dan kun je van start.  Je begint bij de grijpkar; even lekker inkomen. Yes! Gelijk een gratis led-lamp te pakken. En informatie over hoeveel je bespaart als je overal thuis led-lampen indraait. Het eerste vakje op je bingokaart kun je afstrepen.

Tijd voor de KlimaatKermisQuiz. In de wervelwindmachine probeer je binnen een paar minuten zoveel mogelijk kaartjes te pakken en de vragen die erop staan -snel, snel, snel- te beantwoorden. Lukt het jou om de douchetimer te winnen?

Bij RondomDom krijg je uitgebreidere informatie. Hoe ziet gevelisolatie eruit, wat leveren zonnepanelen je op? Wij vertellen je hoeveel je precies bespaart.

Even ontspannen met een portie -op inductie gebakken- poffertjes en een draai aan Slim ik doe het-Rad voordat je al je concentratie nodig hebt voor het Grote CV spel. Tijdens dit spel kom je erachter dat als je je huis slimmer verwarmt, je maar liefst 70 euro per jaar kunt besparen. Die kun je ook weer aftikken op je bingokaart!

Hieronder kun je een indruk krijgen van de KlimaatKermis. Dit is gefilmd op de braderie op de Amsterdamse Straatweg, tijdens Hemelvaart 2022.

Een snelle rekensom en je ziet dat deze middag je zeker iets oplevert. Thuis breng je tenminste één van de besparingen op je bingokaart in de praktijk. Je deelt die op social media via #slimikdoehet en je maakt kans op een duurzame Utrechtse prijs.

Partners

De Groene Karavaan is een initiatief van ANNE, Energie-U en de Gemeente Utrecht.

Hier vind je ons

Houd de agenda in de gaten voor alle locaties van de KlimaatKermis en andere duurzame activiteiten.

Ga naar de agenda

Ga zelf aan de slag!

Op de KlimaatKermis vind je allerlei oplossingen om je huis te verduurzamen. Vaak kom je met een paar kleine stappen al een heel eind. Met deze praktische tips verlaag je slim je energieverbruik en energierekening.

 

Lees hier verder