Chat with us, powered by LiveChat

Gratis warmtefoto

Deze winter kun je van de Gemeente Utrecht een gratis warmtefoto van je woning ontvangen. Per brief krijg je een uitnodiging als je met jouw huis in aanmerking komt en woont in de wijk: Vleuten, De Meern, Binnenstad of Oost.

Een warmtefoto, wat kan je ermee?

Nu het weer kouder wordt, kan een vervelende tocht in huis extra opvallen. Een warmtefoto laat je zien waar je woning warmte verliest bijvoorbeeld via de ramen, het dak en de gevels. Bij de warmtefoto zit een toelichting en een kort advies, een overzichtelijk rapport, over welke isolatie- of andere maatregelen voor je woning mogelijk interessant zijn. Isoleren heeft veel voordelen: je verbruikt minder energie, bespaart geld op je energierekening en het verhoogt jouw wooncomfort.

Utrecht werkt aan een duurzame stad met schone energie. Tijdens deze koudere periode starten wij deze actie. Woon je in de wijk Vleuten, De Meern, Binnenstad en Oost en heb je een brief met unieke code van ons ontvangen? Dan biedt gemeente Utrecht jou deze foto gratis aan, omdat  er in jouw huis mogelijk nog veel energie te besparen is door bijvoorbeeld te isoleren. Zo helpt Utrecht jou als huiseigenaar bij het stap voor stap verduurzamen.

Wat kun je verwachten?
  • Tijdens een koude nacht/ochtend maakt het bedrijf Heatpulse in opdracht van de gemeente vanaf de straat een warmtefoto.
  • De warmtecamera legt de voorgevel van jouw woning vast.
  • Je kunt rustig van huis zijn tijdens het fotomoment en ondervindt geen hinder.
  • Je ontvangt de foto inclusief het advies op maat na een aantal weken per mail.
  • Tijdens een informatiebijeenkomst krijg je toelichting op de warmtefoto en heb je de mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Meld je aan voor de gratis warmtefoto!

Aanmelden kan t/m 6 februari via dit formulier. Gebruik hiervoor je postcode en de unieke code uit de brief van de gemeente. Na het invoeren, zet je het vinkje bij de aanmelding aan en bevestig je dit. Je aanmelding is geslaagd en je ontvangt de warmtefoto.

Antwoord op veelgestelde vragen

Zo’n gratis warmtefoto daar zie jij het nut wel van in. Maar heb je daar nog vragen bij? Bekijk de veelgestelde vragen!

Warmtelek gelijk oplossen? Denk aan isoleren

Door je huis beter te isoleren, woon je warm en daalt je energierekening.

Informatiebijeenkomst warmtefoto

Tijdens de online jouwhuisslimmeravond van jouw wijk Vleuten, De Meern, Binnenstad en Oost komt het onderwerp warmtefoto voorbij.