Chat with us, powered by LiveChat

Jouw Huis Slimmer Webinar Leidsche Rijn

Woensdag 15 september 2021

Ben je benieuwd naar de toekomstige manieren van verwarmen van je huis, monument of pand en welke stappen je kunt zetten? Wil je een comfortabeler huis en besparen op je energierekening? De gemeente Utrecht nodigt je uit op woensdag 15 september voor een online informatieavond over het verduurzamen van je huis, VvE of bedrijfspand in Leidsche Rijn.

Praktisch, makkelijk te volgen en boordevol tips

Slim omgaan met energie is altijd een goed idee. Beter voor je portemonnee, voor de waarde van je huis of bedrijf en voor hoe je met de wereld omgaat. Daarom organiseert de gemeente Utrecht deze informatiebijeenkomst. Makkelijk online te volgen vanuit je eigen huis.

Doe mee en praat mee

Het eerste halfuur informeeren Dietje van Eif en Martin Wisselink van de gemeente Utrecht je over de plannen voor een aardgasvrij Utrecht. Aan tafel zit ook onafhankelijk energieadviseur Hilbrand Does. Tijdens het gesprek gaan zij in op wat die plannen voor jou kunnen betekenen, ook als je al bent aangesloten op een warmtenet.

Veel woningen in Leidsche Rijn worden namelijk verwarmd met warm water van het warmtenet (stadsverwarming) van Eneco. Dit water heeft een hoge temperatuur. Het is interessant om te kijken of de woningen met minder warm water verwarmd kunnen worden, zodat de woningen die minder goed geïsoleerd zijn gebruik kunnen maken van het water met hoge temperatuur. De gemeente en Eneco onderzoeken daarom wat ervoor nodig is om naar deze lagere temperatuur over te gaan. En wat er dan nodig is in de woningen, bijvoorbeeld extra isolatie en andere radiatoren.

De gasten aan tafel praten je bij over praktische oplossingen voor een slimmer huis of bedrijfspand, zoals isolatie en zonnepanelen.. En Anton Kiewiet, bewoner Leidsche Rijn en betrokken bij Zonnepark Meijwetering, vertelt over de collectieve aanpak voor zonne-energie voor alle bewoners. We bespreken ook met welke energiebesparende maatregelen je al aan de slag kan, en waar je beter mee kan wachten.

Tijdens verschillende programma’s voor bewoners, Verenigingen van Eigenaren of Ondernemers hoor je hoe de gemeente je kan helpen met subsidies en financiële regelingen, energieadvies en stap voor stap begeleiding om je plannen uit te voeren. Maar ook met bijvoorbeeld de Energiebox. Ook als je onderdeel bent van een Vereniging van Eigenaren. Daarnaast komen bewoners zelf aan het woord.

Wil je weten wat er allemaal mogelijk is om jouw huis slimmer te maken? Oriënteer je alvast op deze website. Hier lees je bijvoorbeeld het verslag van de vorige webinar.

Aanmelden

Bij het aanmelden (in het aanmeldblok op deze pagina) geef je aan in welk programma je geïnteresseerd bent; bewoners (huiseigenaren), Vereniging van Eigenaren, of Ondernemers. Na het eerste gedeelte kom je automatisch in het juiste programma terecht. Bij het aanmelden kun je alvast een vraag stellen waar je tijdens de webinar antwoord op zou willen.

Tijdens de live-uitzending kun je ook vragen stellen via de chat. Je komt zelf niet in beeld, dus de camera op je computer hoeft niet aan. Na afloop maken we een verslag en kun je de antwoorden op veel gestelde vragen op jouwhuisslimmer.nl nog eens nalezen.

Informatie

Woensdag 15 september 2021

20:00 - 21:00u

Online