Helga heeft veel minder stookkosten door isolatie

Na lang twijfelen tussen verhuizen of verbouwen, koos ze voor een grondige verbouwing. Met resultaat: een duurzaam huis met aanzienlijk minder kosten.

Dit is Helga, 60 jaar, ze woont samen met haar man in een koophuis in Overvecht.

 

‘Voor we besloten te isoleren, dachten we al een tijdje na  over wat we met ons huis gingen doen. Wilden we verhuizen? Of toch blijven en verbouwen? Toen we erachter kwamen dat we qua ruimte en woonplek moesten inleveren als we zouden verhuizen, was de keuze snel gemaakt: we gingen verbouwen!’

Plannen van de werkzaamheden

‘Met een huis dat eind jaren ’60 is gebouwd en waar we al ruim 20 jaar in woonden, was dat ook wel nodig. De keuken was er dringend aan toe, net als de badkamer en de tuin. Nou ja, eigenlijk was alles er wel aan toe. We verbouwden om het wonen comfortabeler en duurzamer te maken.

Om te bekijken wat we allemaal wilden aanpakken, heb ik veel gegoogeld. Ook heb ik de site van Vereniging Eigen Huis bezocht, projecten van de gemeente bekeken, en een voorbeeldhuis in Overvecht bezocht. Zo kwamen we uiteindelijk op ons definitieve plan. We wilden isoleren, nieuw dubbel glas, en als allereerste zonnepanelen. Maar tijdens het maken van ons verbouwplan kwamen we er al snel achter dat zonnepanelen niet handig zijn om mee te beginnen. Want als je huis niet geïsoleerd is, vervliegt alle energie die je hebt opgewekt snel weer. Daarom zijn we begonnen met de andere onderdelen.’

Slim! Ik doe het.

Wil jij ook besparen en er lekker warm bij zitten? Bekijk de mogelijkheden voor jouw huis en vraag energieadvies aan.

Vraag energieadvies aan

Deze Utrechters zijn ook slim bezig!

Ook interessant voor jou

Warmtepomp

Kom kijken en ervaren hoe een warmtepomp werkt in ons duurzame huis, en stel al je vragen over aardgasvrij wonen.

Maak een afspraak

Zelf opwekken

Verdien aan de zon met zonnepanelen! Check of jouw huis geschikt is voor zonnepanelen met de Dakscan.

Doe de Dakscan

Kook elektrisch

Koken zonder gas? Dat is makkelijker dan je denkt! Kies voor een elektrische kookplaat en bespaar direct op je gasrekening.

Check voordelen