Hybride warmtepomp: slimmer dan je denkt!

Wil je op een slimme manier energie besparen? Bekijk dan of een hybride warmtepomp iets voor jou is.

Wist je dat je een hybride warmtepomp naast je huidige cv-ketel kunt gebruiken? Dan bespaar je direct ongeveer de helft van je gaskosten. Ook als je cv-ketel stuk is, kun je overstappen op een hybride warmtepomp. Check hier je opties!

Hybride warmtepomp iets voor jou?

Een hybride warmtepomp werkt samen met je cv-ketel en verwarmt water voor de verwarming. De pomp is een combinatie van een elektrische warmtepomp en een cv-ketel op gas, daarom is hij ‘hybride’. Hierdoor is hij een stuk goedkoper dan een volledig elektrische warmtepomp. Een hybride warmtepomp is vooral geschikt als je huis:

Bespaar nu extra met subsidie en inkoopactie
Met een hybride warmtepomp bespaar je direct op je energiekosten, en draag je bij aan een beter klimaat. Bovendien krijg je nu zo’n 30% subsidie! Ook organiseert de gemeente Utrecht in het najaar opnieuw een collectieve inkoopactie. Tijdens de actie koopt een grote groep huiseigenaren gezamenlijk energiebesparingsmaatregelen in. Dit maakt dat zowel de voorwaarden als de kwaliteit goed zijn en de prijzen scherp. Vanaf half september kun je meedoen aan de inkoopactie hybride warmtepompen van Winst uit je Woning .

Doe mee aan de inkoopactie van Winst uit je woning tot 12 dec. ’22

Lees meer en meld je aan voor de hybride warmtepomp

Gaat je huis de komende 10 à 15 jaar van het aardgas af?
Overweeg dan een volledig elektrische warmtepomp, dan heb je geen gas meer nodig om te verwarmen en is je huis direct klaar voor de overstap naar aardgasvrij. Ook hiervoor krijg je 30% subsidie. Het is wel belangrijk dat je huis minimaal energielabel B heeft. Wil je liever (nog) geen warmtepomp? Of wacht je op een alternatief? Dan kun je nog een keer een nieuwe of tweedehands cv-ketel kopen, of een cv-ketel huren.

CV stuk! Een (hybride) warmtepomp of toch (nog) niet?!

Hoor de verschillende opties voor het vervangen van je cv.

Volg de workshop

CV stuk! Een warmtepomp of toch (nog) niet?!

Ook interessant voor jou

Isoleer je huis

Warme voeten en een lagere energierekening? Kijk hier hoe je jouw huis kunt isoleren en zet de eerste stap!

Lees meer

Kook elektrisch

Koken zonder gas? Dat is makkelijker dan je denkt! Kies voor een elektrische kookplaat en bespaar direct op je gasrekening.

Check voordelen

Zelf opwekken

Verdien aan de zon met zonnepanelen! Check of jouw huis geschikt is voor zonnepanelen met de Dakscan.

Doe de Dakscan