Chat with us, powered by LiveChat

Energieadvies aan huis óf online

Praat met een adviseur over energiebesparende maatregelen die bij jouw huis en portemonnee passen. De gemeente betaalt mee aan het advies.

Hoe je jouw huis slimmer maakt, wat het kost en waar je het beste kan beginnen? Een energieadviseur helpt je als eigenaar-bewoner kiezen. Bij jou thuis of in een online videogesprek. Dit advies geldt ook voor een kleine VvE t/m 3 appartementen.

Goed voorbereid aan de slag

De adviseur kijkt naar de kenmerken van jouw eigen huis, je huishouden en vraagt naar je wensen. Na het (online) gesprek krijg je een adviesrapport over energiebesparende maatregelen die bij jouw huis passen, de kosten en mogelijkheden voor financiering. Bij het advies hoort ook een stappenplan om maatregelen in de beste volgorde uit te voeren. Wat je doet, bepaal je natuurlijk altijd zelf. Ben je lid van een kleine VvE (t/m 3 appartementen), bespreek dit dan ook met je (mede)eigenaren.

Energie Ambassadeurs bij jou in de buurt!

Energie Ambassadeurs zijn bewoners/vrijwilligers die hun kennis delen met hun buren om duurzaam aan de slag te gaan. Vanuit hun ervaring geven ze advies: gratis en onafhankelijk en zijn verbonden aan Energie-U. Deze dienst kan je helpen als eerste stap voordat je met een energieadvies aan de slag gaat. Vraag gratis online advies aan om energie te besparen.

Hier kun je terecht voor onafhankelijk advies

Gemeente Utrecht werkt samen met vier onafhankelijke energieadviseurs die advies geven over je huis isoleren en verwarmen en energie opwekken met bijvoorbeeld zonnepanelen. Onafhankelijk wil zeggen dat deze adviseurs geen energiebesparende maatregelen verkopen. Dit zijn ook de adviseurs die voldoen aan de eisen om subsidie te krijgen. Met welke adviseur jij het liefste samenwerkt, kies je natuurlijk zelf:

Geld terug als je advies uitvoert

Voor deskundig persoonlijk advies moet je wel betalen. Een advies kost tussen de € 250 en € 395. Maar voer je een maatregel uit het advies uit? Dan betaalt de gemeente de kosten tot € 250. Hoe dat werkt, lees je bij ‘Energieadvies aan huis Gemeente Utrecht’ op onze Geldwijzer.

Subsidie voor energielabel met energieadvies

Vanaf 2021 is het voor het opstellen van een energielabel nodig dat een energieadviseur je woning bezoekt. Daardoor zijn de kosten van een energielabel hoog. Je bent goedkoper uit als je een energielabel en energieadvies aanvraagt met subsidie van gemeente Utrecht. Doordat de energieadviseur maar één keer langs hoeft te komen, krijg je een goedkoper label. Bovendien krijg je subsidie op het advies. Daardoor ben je € 50 tot € 100 goedkoper uit dan als je alleen een energielabel afneemt. Lees meer over het energieadvies in combinatie met het energielabel.

Met een gerust hart je plannen uitvoeren

Heb je energieadvies gehad? Dan helpen de onafhankelijke adviseurs je ook met het uitvoeren van je plannen voor een duurzaam en energiezuinig huis. Trajectbegeleiding noemen we dat. Je krijgt dan stap voor stap praktische begeleiding bij het uitvoeren van je stappenplan. Van offertes aanvragen bij vakspecialisten tot de kwaliteit van het werk beoordelen en wegwijs worden in nieuwe apparatuur. Ook voor trajectbegeleiding is subsidie beschikbaar. Kijk bij ‘Trajectbegeleiding Gemeente Utrecht’ op onze Geldwijzer.

Subsidie energieadvies Gemeente Utrecht

Bij een energieadvies aan huis kun je na uitvoering van een van de maatregelen uit het adviesrapport subsidie krijgen van gemeente Utrecht. Je kunt de waarde van het advies tot € 250 (ongeveer de waarde van het advies) van ons terugkrijgen.

Lees meer

Subsidie trajectbegeleiding Gemeente Utrecht

Heb je een energieadviseur ingeschakeld bij het duurzamer maken van je huis? Dan kun je subsidie krijgen voor (een deel van) de kosten voor trajectbegeleiding. Voor begeleiding om de maatregelen uit het advies uit te voeren en/of het opstellen van een Duurzaam Meerjarenplan.

Lees meer

Gemeente betaalt mee

Voer je een maatregel uit het energieadvies uit? Dan krijg je tot € 250 terug.

Je plannen uitvoeren

Lees meer over praktische hulp en subsidie bij het uitvoeren van maatregelen

Samen met je buren?

Samen met vier andere buren kun je de subsidie Samen Verduurzamen aanvragen, voor begeleiding van de verduurzamende maatregelen.