Chat with us, powered by LiveChat

Energieverbruikmanager, zie wat jouw apparaten verbruiken

Als huurder van Cazas of Portaal krijg je inzicht in je energieverbruik. Met dit apparaatje kun je jouw energieverbruik en de kosten daarvan aflezen.

Energie wordt steeds duurder. De stijgende gasprijzen zorgen voor een hogere energierekening. Die kosten kunnen erg oplopen als je niks doet aan je energieverbruik. De meeste mensen verbruiken gas en elektriciteit zonder dat ze precies weten waarmee. In samenwerking met Energie-U en De Jonge Milieu Advies (JMA) biedt de gemeente huurders van Cazas en Portaal aan om gebruik te maken van digitale energiemanagers. Hierdoor ben je je bewuster van je eigen energieverbruik.

Voor een periode van 3-6 maanden kun je als huurder gebruik maken van een energiemanager. Een energiemanager is een apparaatje waarop je jouw energieverbruik en kosten kunt aflezen. Je ziet direct hoeveel energie je bespaart als je een apparaat uitzet, korter gebruikt of vervangt door een zuinigere variant. Na afloop van het testen thuis vragen we je een enquête in te vullen. Zo kunnen we bekijken of het gebruik van de manager een verandering in je energieverbruik geeft. Voor meer informatie over de energiemanager verwijzen we je graag naar de website van Milieu Centraal: Energieverbruiksmanagers | Milieu Centraal.

 

De bewoners die mee kunnen doen, ontvingen hierover onlangs een brief. Wanneer dit niet het geval is, kun je helaas niet meedoen.