Chat with us, powered by LiveChat

Overvecht-Noord aardgasvrij

Veel huizen in Utrecht gebruiken nog aardgas. Er komen schonere manieren om te koken en huizen te verwarmen. In Overvecht-Noord zijn we al begonnen!

Utrecht werkt aan een plan waarin staat wanneer en hoe buurten van het aardgas af gaan. Daar is geen standaard oplossing voor. Iedere wijk, ieder huizenblok en iedere flat heeft een eigen aanpak nodig. Samen met bewoners, woningcorporaties en andere organisaties kijken we wat de beste oplossing is.

 

Waarom hier begonnen?

Woningcorporaties Mitros, Bo-Ex en Portaal knappen de komende jaren een groot deel van hun huurwoningen op. Dit is een goede kans om op hetzelfde moment de manier van koken en verwarmen aan te passen. Door dit tegelijkertijd aan te pakken, zijn er minder vaak werkzaamheden in woningen en in de straat nodig.

Daarnaast ligt er in Overvecht-Noord een oud gasnetwerk. Voor de veiligheid moeten de gasleidingen voor 2030 worden vervangen. Een deel van de leidingen is zo oud dat ze zelfs al voor 2024 vervangen moeten worden. Het is zonde om nieuwe leidingen te plaatsen, die we straks niet meer gebruiken. Dat proberen we dus te voorkomen.

Kom naar Gasvrij thuis!

Je bent van harte welkom om dit aardgasvrije huis te bekijken. Stuur ons een e-mail. Dan maken we een afspraak om Gasvrij thuis te bezoeken.

Ik wil kijken

Antwoord op vragen

Bekijk de 5 meestgestelde vragen over aardgasvrij Staat jouw vraag er ook tussen?

Utrechters onder elkaar

Dreefnieuws nam een kijkje in Gasvrij thuis en schreef er een leuk artikel over.

Aardgasvrij

Daar komt best wat bij kijken voor 150.000 woningen in Utrecht.