Gasvrij thuis

Welk isolatiemateriaal kies ik? Hoe kan ik mijn huis verwarmen zonder aardgas? Met dit soort vragen kan je terecht aan de Costa Ricadreef 183.

Wijken: Overvecht-Noord |

 

Welkom bij Gasvrij thuis!
Bij Gasvrij thuis kun je terecht voor vragen en advies over het aardgasvrij maken van je huis. In deze energiezuinige woning is goed zichtbaar aan welke maatregelen je kunt denken. Zo is er een warmtepomp, ventilatiesysteem en kun je verschillende isolatiematerialen bekijken.
Je kunt er je vragen stellen, informatie krijgen en er vinden regelmatig workshops plaats.

Wat is er te zien?
De woning aan de Costa Ricadreef is flink verbouwd: het is volledig geïsoleerd (vloer, dak, muur, HR++glas) en heeft een ventilatiesysteem voor frisse lucht. Het huis wordt verwarmd met een warmtepomp, koken kan op inductie en op het dak liggen zonnepanelen. Het huis is dus aardgasvrij en gebruikt alleen elektriciteit. U kunt ook zien hoe een aansluiting op stadsverwarming eruit ziet.

Wil je weten hoeveel elektriciteit de woning verbruikt en waarvoor? Zie het Energieverbruik van Gasvrij thuis

Ook is er een  watervriendelijke voorbeeldtuin aangelegd om bezoekers te inspireren zelf hun tuin te vergroenen en waterproof te maken. Het regent namelijk steeds vaker en harder. Dat zorgt op sommige plekken voor wateroverlast. In de watervriendelijke tuin vindt u voorbeelden om dit te voorkomen: van een groen dak, tot regenton of gebroken tegels en grind. Studenten van het Wellant College maakten het ontwerp voor de tuin. Meer informatie over watervriendelijke tuinen: Waterproof030

Wie tref je aan in Gasvrij thuis?
Moniek Elskamp en Kim Bangma zijn het eerste aanspreekpunt voor jou in de woning. Zij heten je welkom bij activiteiten, zorgen dat de koffie klaar staat, beantwoorden vragen, lopen met jou door het huis en bieden een luisterend oor. Als je wensen hebt voor workshops, activiteiten of andere ideeën, dan kan je dat met hen bespreken.Waar vind je Gasvrij thuis?
Aan de Costa Ricadreef 183 Utrecht.

Openingstijden:
– Gesloten tot nader order voor bezoekers en energieke gebruikers i.v.m. COVID-19 (corona) crisis. Voorlopig zal dit zeker t/m 6 april a.s. duren. We houden de informatie van het RIVM en de Rijksoverheid in de gaten.

Momenteel afwezig op locatie: Moniek Elskamp en Kim Bangma. Wel digitaal en telefonisch bereikbaar.

– Binnenkort hopelijk weer activiteiten op de agenda in Gasvrij thuis. Alle geplande activiteiten van de komende tijd gaan niet door.
– Lees ook het leuke artikel over Gasvrij thuis in Dreefnieuws!

Vragen?
Mocht je vragen, wensen of ideeën hebben, dan kan je deze ook stellen via:
[email protected]

Graag tot ziens bij Gasvrij thuis!

 

Flyers
Hieronder vind je flyers over energiebesparende maatregelen. Denk aan: isoleren van zolder of vloer, dubbel glas, elektrisch koken en ventileren.

Klik erop en je opent de volledige pdf-versie.