Gasvrij thuis – Gemeente Utrecht Gemeente UtrechtGasvrij thuis

Wil jij slim besparen op jouw energierekening? Jouw huis verwarmen zonder aardgas? En weten hoe je goed kan isoleren? Bezoek dan ons voorbeeldhuis Gasvrij thuis en laat je inspireren. Je vindt ons aan de Costa Ricadreef 183 in Overvecht, Utrecht.

Wijken: Overvecht-Noord |

Welkom bij Gasvrij thuis!

Bij ons voorbeeldhuis Gasvrij thuis kun je terecht voor inspiratie en informatie over energiezuinig wonen en het aardgasvrij maken van je huis. In deze energiezuinige woning kan je zien wat er mogelijk is en hoe de verschillende maatregelen eruit zien. Zo is er een warmtepomp, ventilatiesysteem en kun je verschillende isolatiematerialen bekijken. Er is altijd iemand aanwezig die extra informatie kan geven en jouw vragen beantwoordt. Ook vinden er regelmatig workshops plaats. Bijvoorbeeld over isoleren of stap voor stap energie besparen.

Waar vind je Gasvrij thuis?
Aan de Costa Ricadreef 183 Utrecht (Overvecht).

Open op afspraak
Een afspraak maken kan door een mailtje te sturen naar [email protected]. Samen met jou zoeken we dan naar een geschikt moment dat past. We houden rekening met de coronamaatregelen.
-Houd de agenda in de gaten voor activiteiten bij Gasvrij thuis.
-Lees ook het artikel over Gasvrij thuis in Dreefnieuws.

Wat is er te zien?
De hoekwoning aan de Costa Ricadreef is flink verbouwd en ging in 2018 van energielabel C naar A++: het is volledig geïsoleerd (vloer, dak, muur, HR++glas) en heeft een ventilatiesysteem voor frisse lucht. Een warmtepomp verwarmt het huis, koken kan op inductie en op het dak liggen zonnepanelen. Het huis is dus aardgasvrij en gebruikt alleen elektriciteit. Je kunt ook zien hoe een aansluiting op stadsverwarming eruit ziet.

Wil je weten hoeveel elektriciteit de woning verbruikt en waarvoor? Zie het Energieverbruik van Gasvrij thuis.

Waterproof
Wil je je tuin aanpakken door vergroening en deze waterproof maken? Neem dan ook zeker een kijkje in de watervriendelijke voorbeeldtuin van Gasvrij thuis. Door klimaatverandering regent het steeds vaker en harder. Dat zorgt op sommige plekken voor wateroverlast. In de watervriendelijke tuin vind je voorbeelden om dit te voorkomen, zoals een groen dak, regenton, gebroken tegels en grind. Studenten van het Wellant College in Houten maakten het ontwerp voor de tuin. Meer informatie over watervriendelijke tuinen: Waterproof030

Wie ontvangen je in Gasvrij thuis?
Moniek Elskamp en Kim Bangma heten je graag welkom in het huis. Zij zorgen dat de koffie of thee klaarstaat, laten jou alle in’s en out’s van het huis zien, geven advies en beantwoorden vragen. Als je wensen hebt voor workshops, activiteiten of andere ideeën waar Gasvrij thuis een rol in kan spelen, dan kan je dat met hen bespreken.

Vragen?
Mocht je vragen, wensen of ideeën hebben, stel ze tijdens je bezoek of via:
[email protected]. Graag tot ziens bij Gasvrij thuis!

Flyers
Hieronder vind je flyers over energiebesparende maatregelen met inschatting van prijzen. Denk aan: isoleren van zolder of vloer, dubbel glas, elektrisch koken en ventileren. Liever een gedrukt versie van de flyer? Plan dan een bezoekje bij Gasvrij thuis.

Een digitale flyer kan ook: klik erop en je opent de volledige pdf-versie.