Tegoedbon Energieadvies en hulp bij uitvoering

Wijken: Overvecht-Noord |

Tegoedbon advies aan huis

Bij een advies aan huis krijg je een tegoedbon van Gemeente Utrecht. Met deze tegoedbon kan je € 220,- (de waarde van het advies) van ons terug krijgen. Dat werkt zo.

Stap 1. Je vraagt via deze website een energieadvies aan huis aan. De gemeente neemt binnen ongeveer 2 weken contact met je op waarin ook staat hoe alles in zijn werk gaat.
Stap 2. Een energieadviseur neemt contact met je op om een afspraak te maken bij jou thuis.
Stap 3. De adviseur komt langs voor het adviesgesprek. Hij doet onderzoek naar je woning. Dit duurt ongeveer 2,5 uur.
Stap 4. De adviseur beschrijft zijn bevindingen en zijn advies in een adviesrapport. Na ongeveer 3 weken krijg je het adviesrapport toegestuurd.
Stap 5. Je krijgt de factuur voor het advies (€ 220,- inclusief btw). Die factuur betaal je.
Stap 6. De adviseur geeft aan de gemeente door dat de factuur van het energieadvies aan huis betaald is en stuurt de tegoedbon per e-mail op.
Stap 7. Als je met één van de maatregelen van het advies aan de slag gaat binnen 1 jaar, kan je het bedrag van het advies van ons terug krijgen. Hoe dit werkt, krijg je uitgelegd in een e-mail. Zo moet je bijvoorbeeld een kopie van de factuur voor de gekochte zonnepanelen naar de gemeente sturen met de kopie van de tegoedbon.
Stap 8. De gemeente verwerkt je aanvraag en als alles klopt, storten wij € 220,- op je rekening terug. Dit duurt ongeveer 6 tot 8 weken.

Tegoedbon advies aan huis voor Vereniging van Eigenaren (VvE)
Bij een advies aan huis voor een Vereniging van Eigenaren krijg je een tegoedbon van Gemeente Utrecht. Met deze tegoedbon kan de VvE € 1.000,- (de waarde van het advies) van ons terug krijgen. Dat werkt zo.

Stap 1. Je vraagt via deze website een energieadvies aan huis aan voor de VvE. De gemeente neemt contact met je (bestuursleden en/of energiecommissie) op voor een intake-gesprek. Dit is nog niet het adviesgesprek. In het intake-gesprek waarin besproken wordt wat de vraag is en hoe die is ontstaan.
Stap 2. De gemaakte afspraken in het intakegesprek worden schriftelijk vastgelegd en aan jou/het VvE-bestuur toegestuurd voor goedkeuring. Als het akkoord is, gaan we naar stap 3.
Stap 3. Een energieadviseur neemt vervolgens binnen ongeveer 2 weken contact met je/ de VvE op voor een afspraak voor het adviesgesprek
Stap 4. De adviseur komt langs voor het adviesgesprek. Hij doet onderzoek naar het VvE-gebouw. Dit duurt ongeveer 3,5 uur.
Stap 5. De adviseur beschrijft zijn bevindingen en zijn advies in een adviesrapport. Na ongeveer 3 weken krijgt jij/de VvE het adviesrapport toegestuurd.
Stap 6. De VvE krijgt de factuur voor het advies (€ 1.000,- inclusief btw). De VvE betaalt de factuur.
Stap 7. De adviseur geeft aan de gemeente door dat de factuur van het energieadvies aan huis betaald is en stuurt de tegoedbon per e-mail op.
Stap 8. Als de VvE binnen 2 jaar met één van de maatregelen van het advies aan de slag gaat, kan de VvE het bedrag van het advies van ons terug krijgen. Hoe dit werkt, krijg je uitgelegd in een e-mail. Zo moet je bijvoorbeeld een kopie van de factuur voor de gekochte zonnepanelen naar de gemeente sturen met de kopie van de tegoedbon.
Stap 9. De gemeente verwerkt je aanvraag en als alles klopt, storten wij € 1.000,- op de rekening van de VvE terug.

Tegoedbon trajectbegeleiding Vereniging van Eigenaren
Bij trajectbegeleiding krijgt de VvE een tegoedbon van de gemeente Utrecht ter waarde van € 1.000. Met deze tegoedbon kan de VvE € 1.000,- inclusief btw terug krijgen als:

  • er een advies aan jouw VvE is gegeven door een adviseur die aan de gemeente Utrecht verbonden is
    én
  • de VvE besluit binnen 2 jaar één van de maatregelen (of scenario’s) uit het advies over te nemen óf als de VvE haar meerjarenonderhoudsplanning omzet naar een “groene” meerjarenonderhoudsplanning.

Hoe dit precies werkt, krijg je uitgelegd in een e-mail. Zo moet je bijvoorbeeld een kopie van het VvE-besluit en een kopie of scan van de waardebon naar de gemeente sturen.

Vragen en antwoorden

1. Hoe lang is de tegoedbon geldig?
Tegoedbon advies aan huis: 1 jaar (ingangsdatum is datum op het adviesrapport)

Tegoedbon advies aan huis voor VvE: 2 jaar ((ingangsdatum is datum op het adviesrapport)

Tegoedbon trajectbegeleiding: 2 jaar

2. Ik heb een advies aan huis aangevraagd. Wanneer krijg ik het advies?
Nadat de adviseur bij je thuis is geweest, is het streven dat je binnen 3 weken het adviesrapport thuis gestuurd krijgt.

3. Kan ik met terugwerkende kracht gebruik maken van de tegoedbon?
De tegoedbon geldt alleen in combinatie met een advies aan huis dat via gemeente Utrecht is aangevraagd en uitgevoerd door een adviseur die aan de gemeente Utrecht verbonden is. Als u zelf maatregelen in uw huis heeft toegepast, zijn we daar blij mee, maar dan krijgt u de tegoedbon niet.

4. Is de verzilvering van de tegoedbon mogelijk in combinatie met andere subsidies en vergoedingen?
Ja. Lees wel hierboven de voorwaarden om van de tegoedbon gebruik te mogen maken.

5. Geldt de tegoedbon ook als ik een inductiekookplaat heb gekocht?
Ja. Als de inductiekookplaat één van de maatregelen is die in jouw advies aan huis staat, dan kan dit.

6. Welke voorwaarden zijn verbonden aan de tegoedbon (€ 220,-) van het energieadvies?
De tegoedbon geldt alleen in combinatie met een advies aan huis dat via gemeente Utrecht is aangevraagd en uitgevoerd door een adviseur die aan de gemeente Utrecht verbonden is. De tegoedbon is bedoeld om het adviesbedrag van € 220,- aan je terug te geven.

Je moet wel 1 maatregel uit het gekregen advies aan huis toepassen.
Als je zelf al maatregelen in je huis hebt toegepast, zonder het advies aan huis, heb je geen recht op de tegoedbon.

7. Zijn er beperkingen qua leveranciers/bedrijven?
– De energieadviseur die voor jou het advies aan huis maakt, wordt door de gemeente Utrecht aangewezen.
– Je kunt vervolgens zelf kiezen welk bedrijf je de energiemaatregelen uit het advies laat uitvoeren.

8. Zijn er beperkingen aan de besteding van de tegoedbon?
– De tegoedbon is bedoeld om het adviesbedrag van € 220,- aan je terug te geven. Als je  1 maatregel uit het gekregen advies aan huis toepast, kan je de tegoedbon gebruiken.
– De tegoedbon geldt alleen in combinatie met een advies aan huis dat via gemeente Utrecht is aangevraagd en gegeven door een adviseur die aan de gemeente Utrecht verbonden is.
– De tegoedbon is beperkt geldig. Zie vraag 1.