Aan de slag met jouw energieadvies

Schakelde je energieadviseur in bij het duurzaam maken van je huis? Dan kan je hulp krijgen om je plan uit te voeren. Trajectbegeleiding noemen we dat. Daar is ook subsidie voor.

Er komt best wat kijken bij het uitvoeren van energiebesparende maatregelen. Denk aan het kiezen van de juiste vakspecialisten, offertes beoordelen en werk in uitvoering in de gaten houden. Je hebt er niet elke dag mee te maken. Met trajectbegeleiding helpen onafhankelijke energieadviseurs je heel praktisch om jouw energieadvies stap voor stap uit te voeren. Ook fijn: je krijgt van de gemeente (een deel van) de kosten van het advies terug.

 

Stap voor stap doelgericht je plannen uitvoeren

Trajectbegeleiding helpt je bij het uitvoeren van energiebesparende maatregelen voor jouw huis. En dan hebben we het specifiek over isolatie (vloerisolatie, muurisolatie en dakisolatie), het verwarmen van je huis en energie opwekken met zonnepanelen. De energieadviseurs die de gemeente Utrecht voor trajectbegeleiding selecteerde, helpen je bij:

  • Het opstellen van criteria om offertes aan te vragen
  • Het selecteren van vakspecialisten
  • Offertes beoordelen en keuzes maken
  • De kwaliteit van werk in uitvoering beoordelen
  • Eindcontrole en vooruitblikken op de volgende stap
  • Wegwijs worden in nieuwe apparatuur
Een Duurzaam Meerjarenplan is ook slim

Bij een slimmer huis heb je natuurlijk ook te maken met onderhoud en onderhoudskosten. Je kunt de energieadviseur vragen om daarvoor een Duurzaam Meerjarenplan te maken. Dan weet je precies welk onderhoud wanneer nodig is, hoeveel geld je daarvoor per maand opzij moet zetten of kan financieren.

Bij deze energieadviseurs kun je terecht

De gemeente Utrecht selecteerde voor trajectbegeleiding en het opstellen van een Duurzaam Meerjarenplan 4 onafhankelijke energieadviseurs. Onafhankelijk wil zeggen dat deze adviseurs geen energiebesparende maatregelen verkopen. Ze staan wel allemaal garant voor kwaliteit en hebben verstand van bouwkunde en installaties. Dit zijn ook de adviseurs die voldoen aan de eisen om subsidie te krijgen. Met welke adviseur jij het liefste samenwerkt, kies je natuurlijk zelf:

De gemeente Utrecht geeft subsidie

Voor trajectbegeleiding rekent een adviseur gemiddeld € 140 per maatregel. Dat hangt af van de tijd die een adviseur nodig heeft. Voor trajectbegeleiding is subsidie. Dan geldt wel de regel dat je eerst Energieadvies hebt gehad en dat een maatregel (zoals dakisolatie) is uitgevoerd. Je krijgt dan 75% van de kosten van Trajectbegeleiding vergoed tot een maximum van € 450,- in het totaal. Voor het opstellen van een Duurzaam Meerjarenplan rekent een adviseur ongeveer € 220. Ook daarvoor krijg je een vergoeding: maximaal € 220.

Wil je weten hoe je subsidie aanvraagt? Kijk bij ‘Subsidie trajectbegeleiding Gemeente Utrecht’ op onze pagina over subsidies en leningen.

Energieadvies voor VvE’s

Energie besparen met je VvE? Schakel een energieadviseur in. Die weet wat belangrijk is voor VvE’s.

Spaargeld of lenen?

Je kan met gunstige voorwaarden geld lenen om je huis energiezuiniger te maken.

Subsidie energieadvies Gemeente Utrecht

Bij een energieadvies aan huis kun je na uitvoering van een van de maatregelen uit het adviesrapport subsidie krijgen van de Gemeente Utrecht. Je kunt de waarde van het advies tot €220,- (ongeveer de waarde van het advies) van ons terug krijgen.

Lees meer

Subsidie trajectbegeleiding Gemeente Utrecht

Heb je een energieadviseur ingeschakeld bij het duurzamer maken van je huis? Dan kun je subsidie krijgen voor (een deel van) de kosten voor trajectbegeleiding. Voor begeleiding om de maatregelen uit het advies uit te voeren en/of het opstellen van een Duurzaam Meerjarenplan.

Lees meer