Chat with us, powered by LiveChat

Hulp bij aanschaf zonnepanelen

“Ik heb zonnepanelen sinds 2008 en twee jaar geleden een nieuw setje gekocht”

Wil je advies over de aanschaf van zonnepanelen? Dan is Zonnig030 wat voor jou! Met dit initiatief kan iedereen in Utrecht gemakkelijk aan goede zonnepanelen komen. Corien van den Haak is één van de adviseurs van Zonnig030 en vertelt je alles over de voordelen van zonnepanelen op je dak.

 

Hoe energieneutraal ben je zelf?

“Ik woon in een jaren ’30-huis in Ondiep, met vier mensen in totaal. Ik heb zonnepanelen sinds 2008. Drie jaar later heb ik mijn hele huis geïsoleerd: de gevel, de vloer, het dak, de ramen… Dat had veel effect op mijn energiekosten. Mijn verbruik ging van 1800 m3 naar 1200 m3 aardgas per jaar. Dat is een derde minder! Twee jaar geleden heb ik een nieuw setje zonnepanelen gekocht, de oude wasmachine vervangen en de droger de deur uit gedaan. Nu wek ik alle stroom die ik verbruik zelf op. Ik betaal nu nog maar € 105,- per maand aan energiekosten, in plaats van € 230,-.”

 

Wat is Zonnig030?

Zonnig030 is een zonnepanelenactie van bewonersvereniging Energie-U. Met Zonnig030 kunnen Utrechtse bewoners makkelijk aan goede zonnepanelen komen. In de afgelopen jaren hebben we al meer dan 500 mensen geholpen met hun vragen over zonnepanelen. We zijn er voor iedereen. De meeste mensen die bij ons aankloppen, hebben al een keer een offerte gehad. Maar de hoeveelheid informatie van alle verschillende leveranciers kan overweldigend zijn. Wij komen daarom persoonlijk langs en kijken wat bij jouw thuissituatie past. We nemen er de tijd voor.”

 

Zijn zonnepanelen voor iedereen geschikt?

“Als je een eigen woning hebt, is er een grote kans dat jouw dak geschikt is voor zonnepanelen. Tenzij jouw dak helemaal in de schaduw ligt. Maar dan nog denken we in oplossingen. Zo was ik een keer bij iemand thuis voor een advies. Een installateur vertelde daar eerder niets te kunnen doen vanwege de schaduw op het dak. Maar de bewoners wilden de panelen juist op de grote schuur achter de woning. Daar hebben we naar gekeken en die bleek wél geschikt voor zonnepanelen!”

 

Waarom zijn zonnepanelen een goede investering?

Zonnepanelen zijn klimaatvriendelijk en worden steeds goedkoper. De afgelopen vijf jaar zijn ze zo'n 25% goedkoper geworden. In de zomer werken ze op volle toeren, maar ook bij bewolkt weer en in de winter wekken ze stroom op. Een set van tien panelen wekt jaarlijks 2.600 kWh elektriciteit op: bij de energieleverancier zou je daar op dit moment bijna € 600,- voor betalen. Dat bespaar je met zonnepanelen dus uit! En het is nog leuker wanneer je je realiseert dat een lage energierekening niet vatbaar is voor prijsschommelingen. Als de energietarieven veranderen, merk je daar veel minder van met een laag energieverbruik.”

 

Wat wil je bereiken met Zonnig030?

“Er moeten gewoon veel meer zonnepanelen op Utrechtse daken komen. Het is op zoveel plekken mogelijk. Wij merken bij Zonnig030 dat de meeste mensen gewoon dat extra zetje nodig hebben. En het is sneller geregeld dan je denkt. Binnen een dag liggen de panelen erop en zijn de installateurs alweer de deur uit!”

Gratis cadeaukaart

Wil je meer informatie over besparen met zonnepanelen? Meld je aan voor meer voor onze tips en je krijgt een cadeaukaart ter waarde van € 25,-. Dit bedrag kun je besteden aan een energiebesparend product bij op energiebespaarshop.nl, GAMMA, Praxis of Karwei in Utrecht!

Meld je aan!