Chat with us, powered by LiveChat

Aan de slag met energiebesparing

Vanwege het succes van het energiebesparende project (Regeling Reductie Energiegebruik) voor huiseigenaren werkt gemeente Utrechtse Heuvelrug na de zomer verder aan energiebesparende maatregelen met de Regeling Reductie Energiegebruik Woningen (RREW) voor huurders en monumenten.

De regeling komt van de rijksoverheid en de gemeente voert deze regeling samen met lokale partners zoals Heuvelrug Energie uit en stimuleert bewoners om (kleine) energiebesparende maatregelen in huis te nemen. Het gaat om sociale huurders en huurders en eigenaren van monumenten.

Het doel van het RREW is om bewoners te stimuleren om duurzaamheidsmaatregelen in hun woning te nemen. Dit is het begin van een ‘bewonersreis’ om hun woning te verduurzamen en uiteindelijk klaar te maken voor de overgang naar aardgasvrije huizen. Het gaat bijvoorbeeld om een ​​energiebox met energiebesparende producten en advies aan eigenaren van monumenten over energiebesparende maatregelen en wijkacties. Het Rijk heeft voor deze regeling circa € 186.000 aan de gemeente toegekend.

Na een aanbestedingsprocedure werd Susteen verkozen tot de beste. Huurders van sociale woningen en huurders en eigenaren van monumenten kunnen vanaf het najaar bij Susteen terecht voor onder meer de Energiebox. Houd Jouwhuisslimmer, onze nieuwsbrief en social media in de gaten voor meer nieuws en ontwikkelingen rondom energiebesparing.

Het huidige energiebesparingsproject RRE loopt nog tot december 2021. U kunt nog aanmelden voor een energiescan van onze energieambassadeurs. De energieambassadeur loopt samen met u door uw huis waarbij u gerichte tips ontvang in de vorm van een beknopt schriftelijk advies. In het najaar is er ook een collectieve inkoopactie voor huiseigenaren. U ontvangt binnenkort een brief met meer informatie over de collectieve inkoopactie.

Wilt u een energiescan aanvragen, klik dan op de link. Heeft u een vraag voor de Energieambassadeurs? Stuur dan een e-mail naar Charlotte Derksen van de afdeling duurzaam wonen van de gemeente, [email protected] of bel: (0343) 56 56 00.