Chat with us, powered by LiveChat

Energieambassadeurs

Enthousiaste inwoners uit onze gemeente helpen u graag om de juiste keuzes te maken voor een energiezuinig huishouden.

Waarom een energie-advies?

De energieambassadeurs wonen zelf in de Gemeente Utrechtse Heuvelrug en helpen u graag met slimme keuzes voor een energiezuinig huishouden. Goed beheer, isolatie en energieopwekking hebben veel voordelen:

  • Uw huis wordt comfortabeler
  • U heeft minder last van vocht (en schimmel)
  • Verwarmingsapparatuur gaat langer mee.
  • Financiële voordelen: besparingen tot 25% per jaar zijn mogelijk.

Wat kunt u verwachten van de Energieambassadeurs?

Energieambassadeurs geven informatie en advies. Zij kennen de praktijk van het verduurzamen van een huis en delen adviezen uit de praktijk met u als huiseigenaar. Ook brengen ze eigenaren van gelijksoortige huizen bij elkaar om samen te werken voor energiebesparing. Dit heeft veel praktische voordelen. Bovendien is er bij collectieve investeringen door bewoners in dezelfde straat vaak forse korting mogelijk.

Via een energiescan van uw huis ontvangt u kosteloos advies op maat. Een energieambassadeur neemt met u samen een energiescan van uw huis. Samen loopt u in ongeveer 45 tot 60 minuten uw huis door waarbij u gerichte tips ontvangt in de vorm van een beknopt schriftelijk advies.”

De energieambassadeurs faciliteren daarnaast informatieavonden waarop u ervaringen kunt delen met andere bewoners van de Utrechtse Heuvelrug. Hierbij doet u nieuwe inzichten in energiezuiniger en energieneutraal wonen op. In de winterperiode is het mogelijk om een extra metingen van uw woning te verkrijgen om via warmtefoto’s om warmtelekken op te sporen.

Wie zijn de energieambassadeurs?

De energieambassadeurs dienen geen commerciële partij en hebben geen financieel belang. Zij werken kosteloos en op vrijwillige basis onder de vleugels van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De groep heeft aanvullende competenties en schoolt zich regelmatig. Een van de leden is bevoegd Energie Prestatie Adviseur.”

Neem nu contact op

Wilt u een energiescan aanvragen, klik dan op de link. Lukt het niet om een energiescan aan te vragen, wilt u ambassadeur worden of heeft u gewoon een vraag? Stuur dan een e-mail naar [email protected] of bel: (0343) 56 56 00.