Digitale informatieavond VvE

Dinsdagavond 29 maart

De gemeente helpt u graag met energiebesparing, het verlagen van uw energiekosten en het verhogen van uw wooncomfort. Door de stijgende energiekosten loont dit meer dan ooit. Steeds meer huiseigenaren verlagen hun energierekening door duurzame maatregelen zoals isolatie en zonnepanelen. Voor appartementseigenaren bieden deze maatregelen een bijkomend voordeel: achterstallig onderhoud kan in één keer worden opgelost.

Bij het verduurzamen van een appartementengebouw van een Vereniging van Eigenaren komt meer kijken dan bij een enkele woning. Bij u en uw medebewoners kunnen vragen leven over de juridische, financiële en energetische gevolgen. Daarom organiseert de gemeente samen met Duurzaam VvE speciaal voor VvE’s een online informatieavond met belangrijke informatie over hoe u met elkaar het gebouw kunt verduurzamen. Ook hoort u daar hoe de gemeente u daarbij kan helpen.

De online informatieavond vindt plaats op dinsdagavond 29 maart van 19.30 tot 21.00 uur. Aanmelden kan via het onderstaand formulier.

Hulp voor VvE’s van advies tot uitvoering
De gemeente is een samenwerking aangegaan met DVvE. DVvE biedt een aanpak van advies tot uitvoering voor het verduurzamen van VvE-gebouwen. Zij brengen uw VvE stap voor stap en in een helder proces naar keuzemomenten voor een duurzaam gebouw. Dankzij een subsidie van de Europese Unie en van de gemeente Utrechtse Heuvelrug kan deze stichting u begeleiding bieden voor een betaalbare prijs. Er zijn beperkte plaatsen beschikbaar. Tijdens de avond hoort u meer over hoe dit werkt en hoe u hier gebruik van kunt maken.

De aanpak start met een advies op maat. Op basis van dat advies kunt u kiezen uit drie verschillende duurzaamheidsscenario’s. Per scenario worden de financiële, technische, juridische en procedurele punten in kaart gebracht. Met ook een overzicht van kosten en opbrengsten van investeringen en gemiddelde maandlasten voor appartementseigenaren.

Ruime subsidie en btw-teruggave
Voor isolatieglas, een hybride warmtepomp en zonnepanelen, kunt u van ruime subsidie en/of btw-teruggave profiteren. Het Rijk biedt de subsidieregeling Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) en de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) voor VvE’s. Voor meer informatie, kunt u terecht op www.Jouwhuisslimmer.nl.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rond duurzaamheid in onze gemeente?
Meld u aan voor onze tweemaandelijkse digitale nieuwsbrief Samen Duurzaam Doen.

Informatie

Dinsdagavond 29 maart

Van 19:30 tot 21:00

Digitaal