Chat with us, powered by LiveChat

Energieambassadeurs gezocht

Energieambassadeur, iets voor u?

Energieambassadeurs zijn enthousiaste inwoners die zich vrijwillig inzetten om mede inwoners te helpen hun woning te verduurzamen. In onze gemeente zijn ruim dertien energieambassadeurs actief. Iedereen heeft hun eigen expertise zoals ervaring met het verduurzamen van hun eigen huis. Zij werken op vrijwillige basis, ondersteund door onze lokale energiecoöperatie Heuvelrug Energie.

Wat doet een energie-ambassadeur?

Een Energieambassadeur maakt een grondige opname van een woning en geeft kundig advies. Daarvoor heeft degene een training gedaan die bestaat uit theorie en praktijk. Het gaat vooral over gedragsmaatregelen die inwoners kunnen nemen in hun woning op het gebied van energie. U brengt eigenaren van gelijksoortige huizen bij elkaar om samen te werken voor energiebesparing. Dit heeft veel praktische voordelen. Bovendien kan een collectieve investering door bewoners in dezelfde straat, vaak met hoge korting.

  • Advies op maat bij men thuis
  • Informatieavonden: eigenaren van gelijksoortige huizen krijgen een toelichting op de woning en vergelijken de verbruikscijfers
  • Warmtefoto’s om eventuele warmtelekken op te sporen. Dit kan alleen in de winter

Energieambassadeur Harry is ons helaas ontvallen. Wij zullen hem missen en zijn trots op zijn bijdragen. Daarom laten wij zijn wervende videoboodschap graag nog op deze pagina staan.

Vindt u energiebesparing en duurzaamheid belangrijk en ziet u kansen in uw buurt? Meld u dan aan als Energieambassadeur! Voor meer informatie, kunt u terecht op de website van onze gemeente. Heeft u vragen of wilt u een Energieambassadeur worden, dan kan je contact opnemen met hen via: [email protected].