Chat with us, powered by LiveChat

Gemeente Utrechtse Heuvelrug organiseert voor huiseigenaren een advies- en inkoopactie voor duurzame maatregelen

Huiseigenaren kunnen voordelig hun woning isoleren en groene energie opwekken

Huiseigenaren in de gemeente Utrechtse Heuvelrug kunnen vanaf 12 oktober tot en met 12 december 2021 meedoen aan een advies- en inkoopactie voor vloerisolatie, HR++-glas, hybride warmtepomp en zonnepanelen. Om onze bewoners te ontzorgen, biedt Winst uit je Woning, in samenwerking met gemeente Utrechtse Heuvelrug, een op maat gemaakte advies en offerte. Zo hoeven zij zelf niet te zoeken naar onafhankelijk advies en het vergelijken van prijzen en aanbieders.

Energiebesparing in gemeente Utrechtse Heuvelrug

Deze advies- en inkoopactie wordt georganiseerd vanuit de Regeling Reductie Energiegebruik. Met deze actie en de subsidie wil de gemeente huiseigenaren helpen met het verlagen van hun energierekening en hun wooncomfort verhogen. Daarnaast wil de gemeente hen helpen hun woning klaar te maken voor de transitie naar aardgasvrij wonen.

Wethouder Rob Jorg: “Ik ben blij dat we onze inwoners kunnen helpen bij het verduurzamen van hun woning en het aanschaffen van zonnepanelen. Zo dragen onze inwoners bij aan onze duurzame ambities, terwijl ze hun wooncomfort verbeteren en minder kwijt zijn aan de energierekening.”

Advies- en inkoopactie

Huiseigenaren kunnen eenvoudig hun energiekosten verlagen met energiebesparende maatregelen. Tijdens de actie koopt een zeer grote groep huiseigenaren o.a. HR++-glas, hybride warmtepompen en zonnepanelen gezamenlijk in. Dit maakt dat de voorwaarden goed zijn en de prijzen scherp. Door middel van een veiling wordt per maatregel een bedrijf geselecteerd. Zo weten huiseigenaren zeker dat deelnemende bedrijven voldoen aan strenge voorwaarden op het gebied van kwaliteit, service en garantie.

Voordelen

  • Tijdelijk een scherpe prijs door inkoop op grote schaal.
  • Onafhankelijk advies aan huis voor het veilig aanbrengen van isolatiemaatregelen.
  • Tot 40% subsidie op hybride warmtepompen.
  • Gemiddeld 20% subsidie bij ten minste twee isolatiemaatregelen of bij een isolatiemaatregel gecombineerd met een hybride warmtepomp.
  • Teruggave van 21% btw op de zonnepanelen na aanschaf.
  • Een lening is mogelijk tegen een aantrekkelijke rente. Zo kunnen bewoners hun energierekening in één keer verregaand verlagen zonder eigen investering.
  • In combinatie met diverse subsidieregelingen krijgen ze vaak ook nog een mooi bedrag toe.
  • Door het nemen van duurzame maatregelen krijgen woningeigenaren direct een flink lagere energierekening en meer wooncomfort.
  • Met als extra bonus een woning die klaar is voor de toekomst!

Gratis energiescan door onze energieambassadeurs

Wie meer wil weten over energiebesparing en het verduurzamen van de eigen woning kan een gratis energiescan aanvragen bij een van de lokale energieambassadeurs via https://www.heuvelrug.nl/duurzaam-wonen. Meer informatie is te vinden op https://jouwhuisslimmer.nl/utrechtse-heuvelrug/.