Chat with us, powered by LiveChat

Green Make Over

De energierekening stijgt voor veel mensen en het wordt steeds interessanter om je huis te verduurzamen. Ook als je in een monument woont! Voor zowel gemeentelijke als rijksmonumenten en panden in een beschermd dorpsgezicht is soms een vergunning nodig. Dat de panden beschermd zijn, betekent niet dat er niets mag, maar wel dat de ingrepen maatwerk zijn. Dan is het goed om deskundigen te laten meekijken naar de gewenste maatregelen.

De brochure Monumenten en duurzaamheid op de Utrechtse Heuvelrug staat boordevol tips en informatie voor eigenaren van monumenten die hun huis duurzamer willen maken. Klik hier voor de digitale brochure. 

Op zaterdag 5 februari om 16.00 uur zendt SBS6 het programma ‘Green Make Over’ uit waar de gemeente aan meegewerkt heeft. Een stel uit Amerongen laat zien hoe zij enthousiast met hun prachtige monument aan de slag zijn gegaan. De uitzending wordt herhaald op zondag 6 februari om 11.30 uur en op dinsdag 8 februari om 12.30 uur. Alvast een stukje bekijken? Klik hier voor de trailer.