Chat with us, powered by LiveChat

Kijk binnen bij duurzame woningen in regio Utrecht

Huiseigenaren leiden je rond tijdens de thematours van de Duurzame Huizen Route

Vier huiseigenaren uit regio Utrecht geven op 19, 20, 21 maart en 2 april een rondleiding in hun duurzame woning. Tijdens de zogenaamde thematours vertellen huiseigenaren Ralph, Joke, Cees Jan en Koert hoe ze stap voor stap verduurzaamden, van het aardgas af gingen en hun woning isoleerden. Inwoners uit Utrechtse gemeenten zijn van harte welkom om ideeën op te doen over deze thema’s en al hun vragen aan de huiseigenaren te stellen. Inschrijven is gratis en kan via www.duurzamehuizenroute.nl/thematours.

Op 19 maart om 14:00 uur vertelt huiseigenaar Cees Jan Dronkers uit De Hoef hoe hij zijn bijna 100 jaar oude woning verduurzaamde. Ralph van Elburg uit Maarssen leidt je op 20 maart om 10:00 uur rond in zijn aardgasvrije jaren ’60-woning. Op 21 maart om 19:30 uur kun je terecht bij de energieneutrale woning van Joke van Nobelen in Wijk bij Duurstede. En Koert Ruiken uit Bilthoven geeft op 2 april om 10:00 uur een rondleiding in zijn jaren ’20-woning over isoleren en de warmtepomp(boiler).

Koert Ruiken vertelt: “Door de tijd heen verduurzaamden we onze woning stap voor stap. Zo konden we uiteindelijk afscheid nemen van onze cv-ketel en hebben we nu een aardgasvrij huis. Ik vertel bezoekers graag hoe we dit in de praktijk ervaren en ik hoop dat bezoekers hier inspiratie uit kunnen putten.”

Schrijf je gratis in voor de thematour

In maart en april vinden in heel Nederland thematours plaats. Tijdens de thematours leiden huiseigenaren je rond in en om hun woning. Ze vertellen vanuit hun eigen ervaringen hoe zij hun woning hebben verduurzaamd, met allerlei maatregelen zoals isolatie, de warmtepomp of een groendak. Inwoners uit regio Utrecht zijn van harte welkom om ideeën op te doen bij de thematours. Schrijf je gratis in via de website van de Duurzame Huizen Route.

Duurzame Huizen Route & U-Thuis

De thematours zijn een initiatief van de Nationale Duurzame Huizen Route: een onafhankelijk platform voor iedereen met interesse in duurzaam wonen en (ver)bouwen. De thematours worden georganiseerd samen met U-thuis, een samenwerkingsverband van 16 Utrechtse gemeenten: Bunnik, De Bilt, Houten, Lopik, Montfoort, Nieuwegein, Oudewater, De Ronde Venen, Stichtse Vecht, Utrecht, Utrechtse Heuvelrug, Vijfherenlanden, Woerden, Wijk bij Duurstede, IJsselstein en Zeist. Zij moedigen inwoners aan om op een laagdrempelige manier kennis te maken met duurzaam wonen.