Chat with us, powered by LiveChat

We beginnen met de Duurzame Wijk!

In een Duurzame Wijk gaat de gemeente samen met inwoners aan de slag om huizen te verduurzamen. Zo dringen we de vraag naar fossiele energie terug. Benieuwd of we ook in jullie wijk aan de slag gaan? Interesse of meedoen? Lees dan verder.

De gemeente heeft de ambitie om van het aardgas af te gaan. Vloerisolatie, radiatorfolie, zonnepanelen of een nieuw warmtenet: alle maatregelen dragen bij aan deze ‘warmtetransitie’. Die maatregelen kan de gemeente niet alleen nemen, dus zoeken we de samenwerking op met inwoners. We bekijken per wijk samen wat er moet gebeuren en hoe we dat slim en voordelig kunnen doen. Bijvoorbeeld door buurtinitiatieven te ondersteunen of samen met buren collectief en voordelig in te kopen.

Het startschot!
De komende jaren gaan we in acht wijken met Duurzame Wijk aan de slag, te beginnen bij Wildbaan/Dennenburg in Driebergen en Driesprong/De Hofjes in Maarn.

  • Op zaterdag 18 juni trekken wij tussen 10:30 en 13:00 door de wijk Wildbaan / Dennenburg in Driebergen, met een ijsje van La Piazza.
  • Op woensdag 22 juni zijn wij samen met bewoners op de Prinseheuvellaan in Maarn te vinden met hapjes en spelletjes.

Op deze momenten gaan we graag met je in gesprek over welke aardgasvrije maatregelen je zou willen in de wijk en wat daarvoor nodig is of welke ideeën je daarvoor hebt. Kom vooral langs!

Woon je in wijken Wildbaan/Dennenburg of in de Hofjes/Driesprong? Via de enquête kan je alvast invullen wat je belangrijk vindt. Invullen duurt 5 minuten en kan via de onderstaande links: