Chat with us, powered by LiveChat

Zet hem op 60

Zet uw cv-ketel op 60 graden

Urgenda is begin 2021 al gestart met de actie ‘Zet ‘m op 60’. Een actie om gas te besparen en dus de CO2-uitstoot te verminderen. De meeste cv-ketels staan op de fabrieksinstelling van 80ºC, maar werken efficiënter en zuiniger op 60ºC. Deze snelle besparing scheelt veel gas, dus CO2. En dit zonder verlies van comfort en geen risico op een koude douche. Een rendementsverbetering van uw ketel met 5-10%! Die is zeker haalbaar het grootste deel van het stookseizoen. En desnoods zet u de ketel in die ene koude week op 70 graden. Niet vergeten daarna weer omlaag te zetten.

Is 50 graden ook mogelijk?

Heeft u al een goed geïsoleerd huis dan is het misschien mogelijk de keteltemparatuur nog verder te verlagen. Bijvoorbeeld naar 50ºC? Hiermee kunt u tevens testen of uw huis klaar is voor verwarmen op een lage temperatuur, bijvoorbeeld met een warmtepomp of via een warmtenet? Verlaag dan 2 weken lang de temperatuur van de cv-ketel naar 50 graden en ervaar het zelf.

Op de website zetmop60.nl vindt u een uitgebreide handleiding over het instellen van uw cv-ketel. Voor vragen kunt u altijd bij ons terecht.