Sarah over de energiecheck

Verbruik ik te veel energie?

Sarah is onlangs verhuisd naar een jaren ’30 rijtjeswoning. Het is een gezellig woonhuis met veel karakteristieke elementen. “De uitstraling die deze woning heeft, ik viel er meteen voor! En het ligt lekker dichtbij het centrum.”

Sarah wil graag zo groen mogelijk leven en bewust met haar energieverbruik omgaan. Daarom wil ze haar woning flink onder handen gaan nemen: “Dit huis heeft energielabel E, ik was wel benieuwd of ik dat zou merken. Daarom heb ik mijn maandelijkse energielasten vergeleken met de energiecheck. Het bleek dat ik veel meer betaal dan mijn buren!”

Kort geleden heeft Sarah haar ramen laten vervangen met HR++-glas. “Ik heb offertes opgevraagd bij meerdere glaszetters. Zo kreeg ik een goed beeld van de prijsverschillen. Ik heb gekozen voor het bedrijf dat door mijn buren werd aangeraden, dat bedrijf heeft goed werk geleverd in de buurt.” vertelt Sarah.

“Dit jaar de ramen, volgend jaar het dak. Zo kan ik tussendoor sparen en hoef ik geen extra geld te lenen. Ondanks mijn lage energieverbruik, wil ik mijn woning toch laten renoveren. Energiebesparing is goed voor het milieu en zorgt voor meer comfort.”

Ook benieuwd of je meer of minder verbruikt dan jouw buren? Doe de energiecheck! We laten je ook het energieverbruik van mensen in een vergelijkbare woonsituatie zien.