Marcia over de zonnekaart – Jouw Huis Slimmer Marcia over de zonnekaart | Jouw Huis Slimmer

Marcia over de zonnekaart

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?

Marcia en haar man Theo lieten HR++glas in hun kozijnen zetten. “We hebben bij een aantal bedrijven offertes opgevraagd. Het bedrijf dat we uiteindelijk hebben gekozen adviseerde om ook ventilatieroosters in een aantal ramen te zetten. Dat voorkomt later vochtproblemen.”

Marcia is heel tevreden over de uitvoering: “Het bedrijf was de eerste keer de afspraak vergeten, ach dat kan gebeuren. Voor de rest ben ik heel tevreden over het werk dat ze hebben gedaan. Het bedrijf ging netjes te werk en nadat ze klaar waren merkten we meteen verschil. Wat me gelijk opviel was het verkeersgeluid van de straat: dat horen we bijna niet meer als de slaapkamerramen dicht zijn. En het is stukken aangenamer in Marcia’s hobbykamer.”

Maar het stel is nog niet klaar. “We hebben net ook offertes voor zonnepanelen opgevraagd. Via de zonnekaart kwam ik er achter dat ons dak super gunstig ten opzichte van de zon ligt, pal op het zuiden. Gek dat nog niemand bij ons in de straat dat ontdekt heeft. Wie weet, misschien brengen we straks ook andere buren op een idee!”