Casper over de Energiebespaarlening – Jouw Huis Slimmer Casper over de Energiebespaarlening | Jouw Huis Slimmer

Casper over de Energiebespaarlening

Zijn er financieringsmogelijkheden voor ons?

Casper woont samen met zijn vrouw en kinderen in het groen. Ze zijn hun woning aan het verbouwen voor meer ruimte. Het stel pakt deze verbouwing aan om ook hun huis te verduurzamen.

“We vinden het leuk om met duurzaamheid en energie bezig te zijn. We hebben al eens een verdieping op het huis bijgebouwd voor extra slaapkamers en een extra badkamer. We hebben toen ook geïnvesteerd in goed isolerende materialen. Ik ben vrij handig, dat maakt het wat makkelijker. Toen we de opbouw plaatsten hebben we die gelijk goed geïsoleerd en tien zonnepanelen op het dak gelegd. Ook hebben we een zonneboiler, dubbelglas en halen we warmte terug uit ons douchewater.”

“Voor de verbouwing van de benedenverdieping hebben we de landelijke Energiebespaarlening aangevraagd. We wilden deze eerst financieren door middel van een bouwdepot, maar alle geplande investeringen waren duurzame investeringen. Toen we de voorwaarden hadden doorgelezen kwamen we er achter dat de Energiebespaarlening eigenlijk veel goedkoper was dan een bouwdepot. Nu de rente zo laag is kun je daar bijna niet tegenaan sparen.”

“Om in aanmerking te komen moest ons huis er minimaal twee energielabels op vooruit gaan, dat moest toen nog. “Ik heb ook nog de quickscan gedaan, daaruit kwam dat we met de nieuwe investeringen naar een A+ zou kunnen gaan. Ook dat voelt goed!”