Tineke over de evaluatie

Hoe geef ik de uitvoering een cijfer?

Tineke heeft haar houten kozijnen laten vervangen door kunststof met HR++ glas. Aanvankelijk had ze haar twijfels maar die werden allemaal weggenomen door het bedrijf dat de ramen en kozijnen zou vervangen. Na afloop was ze zo tevreden dat ze besloot om onze vragenlijst in te vullen en het bedrijf een 10 te geven. Ze vinkte ook aan dat ze haar verhaal met ons wilde delen: “Ik had van kennissen slechte verhalen gehoord, ik wil met mijn verhaal aangeven dat er ook veel goede bedrijven zijn.”

Een bedrijf kiezen vond Tineke best lastig. “Ik vroeg me af: ‘Bij wie doe je zoiets?’ “Ik ben met mijn zoon naar de showroom van een bedrijf gegaan. Nou dat was een geweldige eerste indruk, vriendelijk, degelijk en zakelijk. Het bezoek gaf me zo’n goed gevoel dat ik besloot om een offerte bij ze aan te vragen.” Toen de offerte binnen kwam liet Tineke hem door haar zoon controleren: “Hij kwam erachter dat het bedrijf vergeten was om de voorkant van het huis mee te nemen. Ze reageerden direct met excuses en boden zelfs aan om op eigen kosten, aan de voorkant, glas met een extra isolerende coating te plaatsen. En dat alleen maar door een foutje op de offerte! Aardig toch? We maken allemaal wel eens een fout, dit had helemaal niet gehoeven.”

Tineke was zo tevreden over de uitvoering dat ze besloot het bedrijf een cijfer te geven. “Waarschijnlijk vullen de meeste mensen alleen de enquête in na een negatieve ervaring, maar ik vind dat goed werk ook beloond moet worden met een goed cijfer. Daarom heb ik jullie vragenlijst ingevuld. Als iedereen de uitvoering evalueert gaan bedrijven denk ik meer hun best doen. Je wilt toch een goed cijfer!”