Marjolein over muurisolatie – Jouw Huis Slimmer Marjolein over muurisolatie | Jouw Huis Slimmer

Marjolein over muurisolatie

Hoeveel kost mij dat?

Marjolein en haar man dachten dat er schade aan de muren zou ontstaan als ze deze zouden isoleren. “We hadden ons er al bij neergelegd dat we een hoge energierekening zouden houden. Ons huis is gebouwd van harde rode steen met een speciale voeg.”

Marjolein wilde toch het zekere voor het onzekere nemen en liet een adviseur langs komen.“Hij durfde de uitdaging wel aan en ging op basis van ‘no cure, no pay’ onderzoeken of de muren geïsoleerd konden worden zonder schade te veroorzaken. Dat lukte dankzij de nieuwe techniek die het bedrijf gebruikte.”

Door de grote geveloppervlakte van de woning, was het een behoorlijke investering voor Marjolein. “Onze geveloppervlakte bedraagt maar liefst 229 vierkante meter. Dat kost dan best wel wat, maar toen ik mijn eerste jaarafrekening kreeg was ik blij verrast. Nog twee van die jaren en we hebben de investering eruit, dacht ik. En dat bleek ook zo! De jaarafrekening was geen toevalstreffer. Ook het volgende jaar was de energierekening weer even laag als het jaar ervoor!”