Thijs en Hannah over de checklist offerte – Jouw Huis Slimmer Thijs en Hannah over de checklist offerte | Jouw Huis Slimmer

Thijs en Hannah over de checklist offerte

Hoe beoordeel ik een offerte?

Thijs en Hannah hebben hun woning flink aangepakt en merkten al snel de voordelen. Ze isoleerden hun vloer en spouwmuren, brachten tochtstrips aan, namen zonnepanelen en draaiden in alle lampen LED-verlichting. “We merkten al snel het verschil, het is een stuk aangenamer in huis. Sven, ons zoontje van 3 jaar loopt lekker op blote voetjes, ook nu het buiten kouder wordt. En onze energierekening is gehalveerd naar €77,- per maand!”

En het stel is nog niet klaar met klussen. “Naast ons woonde een oude man, toen hij dit jaar onverwacht overleed, hebben wij dat huis aangekocht. Natuurlijk maken we dat ook meteen energiezuinig, we zijn begonnen met het dak te isoleren.”

Thijs begint er echt handigheid in te krijgen: “Ik zoek op internet naar de juiste isolatiematerialen, en ik vraag hier en daar waar ik op moet letten. Laatst zocht ik naar isolatie voor mijn dakkapel, daar wil ik niet zo’n dikke isolatielaag, want anders blijft er zo weinig ruimte over. Een vriend had goede ervaring met een dun materiaal dat toch goed isoleert, dat heb ik nu gekocht.”

“Of ik nog tips heb voor mensen die ook zelf aan de slag willen? Ja, het is allemaal niet zo moeilijk, op internet is veel informatie te vinden. Je kunt wat prijzen vergelijken en eens een bedrijf om advies vragen. Uiteindelijk moet je gewoon een keuze maken. Volg je gevoel, zeg ik altijd!”

Wil je toch wat houvast bij het beoordelen van offertes? Wij hebben een handige checklist gemaakt! Je vraagt hem hier aan!