Gea en Jacques hebben een Sedumdak

Stap voor stap verduurzamen

Gea en Jacques in Driebergen hebben op hun uitbouw met platte dak een Sedumdak aangelegd! Een Sedumdak is een groen dak, begroeid met vetplantjes. Dit dak heeft verschillende duurzame voordelen. Zo absorbeert een Sedumdak water, wat helpt bij met het verminderen van het wateroverlast. Een Sedumdak vangt namelijk het hemelwater op en geeft het langzaam weer af. Hoe meer neerslag er wordt opgevangen tijdens hoosbuien, hoe minder riolen overbelast raken. Ook heeft het dak, met name in de zomer, een isolerende werking.

Maar dit zijn niet de enige stappen die Gea en Jacques door de jaren heen hebben gemaakt. Zo hebben zij plintverwarming, vloerisolatie en HR glas. De laatste aanwinst? Een warmtepomp. Al deze investeringen brengen ook weer geld in het laatje, lieten Gea en Jacques weten: “In november hebben wij wel vijftig euro minder hoeven te betalen aan de energierekening dan slimme energiemeter Toon had voorspeld”. De warmtepomp, voor een deel betaald met subsidie, is zo binnen drie jaar terugverdiend. Hiermee laten Gea en Jacques duidelijk zien dat het investeren in duurzaamheidsmaatregelen ook financieel interessant kan zijn.

Wilt u meer weten over een Sedumdak of één van de andere maatregelen die Gea en Jacques hebben uitgevoerd? Dat kan, Jacques is namelijk sinds kort één van de energieambassadeurs in onze gemeente! De energieambassadeurs zijn enthousiaste vrijwilligers die u graag op weghelpen om comfortabel en duurzaam te wonen. Lees hier meer over de energieambassadeurs.