Bernadette: Een 'warme deken om ons gebouw'

"Klaar voor de toekomst!"

Afgelopen maanden heeft een appartementencomplex op Park Sparrendaal in Driebergen-Rijsenburg haar gebouw geïsoleerd. Met deze isolatie slaan zij twee vliegen in één klap. Niet alleen verhogen ze de comfort, ook maken ze een belangrijke stap naar een duurzaam en aardgasvrij gebouw.

De aanleiding voor de isolatiemaatregelen waren klachten van inwoners over tocht. Het huis was soms niet behaaglijk te krijgen, vond een inwoonster. De oplossing hiervoor werd gevonden in het verbeteren van de isolatie. Het bestuur noemde het project ‘Warme deken om ons gebouw’. De eerste stap was een grondig onderzoek naar de geschikte oplossingen en de bedrijven die deze oplossingen mochten  uitvoeren.  Ook de kosten werden vooraf goed uitgezocht, waardoor de inwoners tijdens de verbouwing niet voor vervelende verrassingen stonden. Door gebruik te maken van de subsidie ‘Energiebesparing eigen huis’ voor VvE’s  van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland werden de kosten ca 25% gedrukt.  Na goedkeuring van de bewoners startte het vervangen van alle beglazing voor HR++ glas  in juni. In september zijn alle spouwmuren extra geïsoleerd met HR+++ERP Parels. Dit alles werd door het bestuur tot in de puntjes geregeld, de bewoners zelf hoefde zich geen zorgen te maken. Zo zorgde een timmerman voor het vrijmaken van de ruimtes rondom de ramen en de schilder schilderde alle glaslatten bij.

Niet alleen verhoogt de verbeterde isolatie de comfort en dempt het de energiekosten, ook vormt het verbeteren van de isolatie een belangrijke stap richting een aardgasvrij gebouw. Door het gebouw goed te isoleren blijft de warmte namelijk binnen. De volgende stap? “Helemaal van het gas af” zegt bestuurslid Bernadette van den Hoek. “Onze zoektocht naar andere warmtebronnen zal samen met onze 72 zonnepanelen en een optimaal geïsoleerd gebouw bijdragen aan vermindering van CO2 uitstoot. Onze VvE is klaar voor de toekomst!”

Wilt u nu ook weten wat er in uw huis gedaan kan worden? De energie-ambassadeurs kunnen u daarbij helpen! Mail voor een afspraak naar [email protected]