Gratis Energiehulp

Energiehulp helpt inwoners van Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede met een laag inkomen om minder gas en stroom te verbruiken. Hiermee bespaar je eenvoudig én snel geld op jouw energierekening.

De energieprijzen zijn flink gestegen. Veel inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede hebben daar last van. Energie besparen is een goede eerste stap om jouw energierekening omlaag te krijgen. Daarom staat Energiehulp voor je klaar. Vrijwillige energiecoaches en energieklussers geven advies en doen energiebesparende klussen bij jou thuis. Denk aan het plaatsen zuinige ledlampen of een waterbesparende douchekop. Energiehulp is volledig gratis: van het bezoek van de energiecoach tot het laten uitvoeren van kleine energiebesparende klussen (inclusief de producten).

Zo werkt Energiehulp
Heb je een uitnodigingsbrief van de gemeente ontvangen voor gratis Energiehulp? Of heb je een laag inkomen? (Lees hier wat een laag inkomen is.) Dan kun je in een paar simpele stappen geld besparen:

  1. Meld je aan voor gratis energiehulp via de onderstaande knop.
  2. Energiehulp maakt binnen 3 werkdagen een afspraak om bij jou langs te komen. Samen met een energiecoach maak je dan een plan om jouw huis zuiniger te maken.
  3. Energiehulp maakt een volgende afspraak met je. Dan installeert een energieklusser de producten die jou helpen om energie te besparen.

Over Energiehulp

Energiehulp is een initiatief van de gemeente Wijk bij Duurstede, Stichting Binding, het Energieloket en woningcorporaties Woonin en Heuvelrug Wonen. Energiehulp biedt inwoners inzicht in wat zij zelf kunnen doen om grip te krijgen op de stijgende energierekening. Ook regelt Energiehulp dat vrijwillgers de woning gratis energiezuiniger maken.

Vraag en antwoord

Heb je in 2022 of 2023 energietoeslag gekregen? Dan ontvang je tussen mei en september 2023 een uitnodigingsbrief voor Energiehulp van de gemeente. Inwoners die geen energietoeslag hebben ontvangen, maar wel een laag inkomen hebben, komen ook in aanmerking voor Energiehulp.

Bij inlooppunt “Grip op de Knip” staan medewerkers van Stichting Binding voor je klaar om vragen te beantwoorden en samen het aanmeldformulier in te vullen. Je kunt ook contact opnemen met Claudia Klein, Coördinator project Energiehulp bij Stichting Binding, via 0343-473070 of [email protected].

Een energiecoach gaat met je in gesprek over jouw energierekening. Jullie kijken samen naar mogelijkheden om energie te besparen en de woning te verduurzamen. Na het gesprek maakt de energiecoach een overzicht met bespaartips en een verslag van het bezoek. De Energieklusser installeert daarna energiebesparende producten die direct het energieverbruik in huis verlagen. Zoals radiatorfolie, tochtstrips, zuinige ledlampen en een waterbesparende douchekop.

Energiehulp is onafhankelijk en vrijblijvend. De energiecoach bekijkt samen met u wat nodig en mogelijk is in uw huis. U bepaalt zelf met welke tips u aan de slag gaat.

Nee, de Energieklusser voert kleine energiebeparende klussen uit. Deze maatregelen hebben geen gevolgen voor de huurprijs.