Chat with us, powered by LiveChat

Heb jij een goed energie-idee voor jouw buurt?

Als je een lokaal energieproject wilt opzetten, dan kun je daar nu subsidie voor aanvragen. Je kunt geld krijgen voor o.a. het opstarten van een nieuw lokaal energie-initiatief, het inhuren van een deskundige of voor communicatie.

Voorbeeld 1

Je wilt samen met jouw buren een energieproject opzetten, zoals een collectieve inkoopactie van isolatie. Maar kun je hulp gebruiken van een deskundige? Met deze subsidie kun je een deskundige inhuren.
– Informele buurtinitiatieven kunnen maximaal € 1.500 aanvragen.

Voorbeeld 2

Lokale energiecoöperaties, stichtingen en verenigen kunnen ook subsidie aanvragen. Voorbeeld: Je wilt met jouw organisatie meer inwoners bereiken. Met deze subsidie kun je een eigen website laten maken. Of je kunt een zaal huren voor een bijeenkomst vanaf 20 deelnemers.
– Lokale energiecoöperaties, stichtingen en verenigingen kunnen maximaal € 4.000 aanvragen.

Bedrijven, sportverenigingen en VvE’s kunnen geen subsidie aanvragen. Het totale subsidiebedrag is beperkt. Op de website wordt bijgehouden hoeveel er nog beschikbaar is.

Meer informatie en aanvragen
Kijk voor meer informatie over de subsidie en het aanvragen op: www.woerden.nl/energie-initiatief

De gemeente denkt graag mee hoe we jouw initiatief kunnen vormgeven en ondersteunen. Heb je vragen? Mail naar [email protected] of bel naar 14 0348.