Chat with us, powered by LiveChat

Isolatieactie voor huiseigenaren met een kleine beurs

Heeft u de energietoeslag ontvangen en woont u in een koopwoning? Dan kunt u meedoen met een isolatieactie van de gemeente Woerden en provincie Utrecht.

De energieprijzen stijgen en veel inwoners hebben daar last van. Een slimme oplossing is het isoleren van uw huis. Niet iedereen kan dat betalen. Daarom starten de gemeente Woerden en provincie Utrecht een actie voor gratis isolatie, speciaal voor huiseigenaren met een kleinere portemonnee. Inwoners die de energietoeslag ontvangen en in een eigen koophuis wonen, kunnen meedoen. Dat gaat om tweeëntachtig huishoudens in Woerden. Zij ontvangen een brief van de gemeente. Als ze zich aanmelden, maken we eerst een afspraak met een aannemer. Die kijkt of isolatie mogelijk is. Zo ja, dan kunnen we aan de slag. De provincie en gemeente regelen en betalen alles.

Wethouder Jelmer Vierstra: ‘Ik ben blij dat we op deze manier iets kunnen betekenen. Als je het al niet ruim hebt, kan een hoge energierekening er echt niet meer bij. Goede isolatie is de beste manier om de energierekening permanent te verlagen. Dit is nog maar een begin. Ik weet ook dat er nog veel meer mensen hulp kunnen gebruiken. Volgend jaar krijgt de actie een vervolg.’

Heeft u een brief ontvangen en heeft u nog vragen? Of heeft u geen brief ontvangen maar heeft u wel de energietoeslag ontvangen en een eigen koophuis? Neem dan contact op met de gemeente via telefoonnummer 14 0348 of via [email protected].