Woerden doet wat! Jelle ziet verduurzamen als een sport

Jelle is geboren en getogen in Woerden. Hij woont sinds zes jaar in het Staatsliedenkwartier, samen met zijn vrouw en twee kinderen. Wat begon als een zoektocht naar meer comfort, is een sport geworden. Meer comfort, geld besparen en proberen minder het milieu te belasten.

Isoleren is het begin van verduurzamen
“Begin met isoleren, dat merk je snel in je comfort en je gasrekening. Vraag meerdere bedrijven om hun beste oplossing en vergelijk deze. Je kunt onderhandelen over de prijs.” Ook Jelle riep hulp in. “We hebben de isolatie van het dak nagekeken. Die is voor een deel op orde. Dat wordt mijn volgende klus.”

De kleine dingen
Duurzame aanpassingen in huis zit ‘m niet alleen in grote maatregelen, maar ook de kleine dingen, vindt Jelle. “In ruimten waar we niet zijn, daar staat het licht ook niet aan. Wij verwarmen alleen de woonkamer, gang en badkamer. De overige kamers niet. In de werkkamer heb ik een infraroodpaneel onder mijn bureau gehangen. Zo hoef ik niet de hele kamer te verwarmen en heb ik het niet koud. ’s Avonds zetten wij de verwarming op tijd uit. Komen we toe aan televisiekijken, dan zitten we gezellig onder een fleecedeken.”