Chat with us, powered by LiveChat

Woerden doet wat! Rianne gebruikt schapenwol als isolatie

Voor de liefde verliet Rianne haar geboorteplaats Woerden en verhuisde naar Harmelen, naar de woonboerderij waar haar man is opgegroeid. Vier jaar geleden hebben ze de boel verbouwd. Een mooi moment om meteen het één en ander te verduurzamen. Rianne is een ster in slimme, duurzame keuzes maken.

Grote aanpassingen tijdens verbouwing
Vier jaar geleden hebben ze de boel verbouwd. Een mooi moment om meteen het één en ander te verduurzamen, vertelt Rianne. “We hebben het huis tot de bodem en nog een stukje verder uitgegraven, zodat we de vloer goed konden isoleren. Op sommige plekken moesten de kozijnen vervangen worden. Daar hebben we meteen HR++ glas geplaatst. Op de schuur hebben we zonnepanelen geplaatst.”

Alle kleine beetjes helpen
Verder verduurzaamt Rianne haar huis en leven vooral met kleine dingen. “Vanaf de geboorte van de eerste hebben we een elektrische bakfiets, daardoor pakken we minder vaak de auto. De vloerverwarming staat nu op 15 graden. Dit proberen we zo lang mogelijk vol te houden. Dus een extra warme trui en sloffen aan. We zijn onze kelder aan het isoleren met schapenwol van onze eigen schapen. Hier zijn we net mee begonnen, dus dat is nog in bewerking. Van de wol maken we ook vloerkleden voor op de grond en in de stoel, zodat je heerlijk warm zit.”