Zonnepark Meijewetering

Wil jij helpen de Utrechtse energietransitie op gang te brengen in Leidsche Rijn en van de voordelen profiteren? Dan is dit je kans.

Meijewetering 19-1, 3543 AA Utrecht, Nederland

Welkom bij "Zonnepark Meijewetering"! Wil jij helpen de Utrechtse energietransitie op gang te brengen in Leidsche Rijn en van de voordelen profiteren? Dan is dit je kans.

Een groep bewoners uit Terwijde heeft samen met Utrechtse energiecoƶperatie Energie-U een plan gemaakt voor een zonneveld op bedrijventerrein De Wetering in Leidsche Rijn. De omgevingsvergunning voor het plaatsen van 1440 zonnepanelen is reeds aangevraagd. Het plan is gemaakt in samenwerking met waterschap De Stichtse Rijnlanden.

Bewoners en bedrijven doen mee

Het merendeel van de panelen is beschikbaar voor bewoners en kleine bedrijven in de buurt, via de “postcoderoos”-regeling, in het gebied met postcodes 3451, 3454, 3528, 3541, 3543 en 3544. Hoe dat werkt, lees je op onze project-pagina.

Profiteer van schone energie!

Keurt de gemeente Utrecht het plan goed, wordt het zonneveld in 2021 gebouwd. De zonnepanelen kunnen genoeg duurzame elektriciteit opwekken voor bijna 150 huishoudens in de buurt. Bewoners of kleine ondernemers kunnen ook meedoen en zo profiteren van lokale, schone zonne-energie.

Biodiversiteit

Het beheer van het zonnepark zal op ecologische leest geschoeid worden. De Natuurwerkgroep Leidsche Rijn is betrokken en zal met voorstellen komen om ook maatregelen te treffen gericht op specifieke doelsoorten. Hierbij zal wel rekening gehouden moeten worden met de aanwezige kabels en leidingen en de eisen van welstand.

Hoe jij kunt deelnemen

Doe mee! Want ook jij kunt deelnemen door te investeren, stroom van de panelen te gebruiken, bekendheid te geven aan dit zonnepark binnen je netwerk of door je in te zetten als enthousiaste ambassadeur. Meer weten over hoe je precies kunt meedoen of heb je vragen? Mail naar [email protected].

Kijk voor meer info over dit project en alle betrokken partijen op www.energie-u.nl/meijewetering!

Over dit lokale initiatief

Schone energie voor een duurzame toekomst in Leidsche Rijn.
Zonnepark Meijewetering